Acaba la construcció del pas subterrani de l’Alcúdia de Crespins per als vianants

  • L’equip de govern aconsegueix amb aquesta actuació un dels punts reflectits al seu programa electoral marcat a l’inici de la legislatura

L’Aclcúdia de Crespins ja compta amb el pas subterrani per a vianants. D’aquesta manera, l’equip de govern aconsegueix un dels objectius marcats a l’inici de la legislatura. Després de la finalització d’aquesta fase, el següent pas és acabar el pas subterrani per a vehicles. Aquesta actuació començarà aquesta mateixa setmana ja que ADIF Alta Velocitat farà el lliurament a l’Ajuntament del pas inferior 630+600 de tal forma que, a partir d’aquesta data, el consistori municipal queda obligat al manteniment i conservació del mateix sent ADIF Alta Velocitat responsable de la reparació dels desperfectes que puguin produir-se durant el termini de garantia per defectes de construcció.

Aquest pas ferroviari pertany al projecte modificat d’obres complementàries del Projecte de Construcció del Nou Accés Ferroviari d’Alta Velocitat de Llevant (Madrid – Castella-la Manxa – Comunitat Valenciana – Regió de Múrcia) en el tram denominat Nus de La Encina – Xàtiva Fase I i en el subtram Moixent – L’Alcúdia de Crespins. En la comunicació prèvia realitzada per la institució ferroviària el 10 de setembre, també s’explica que una vegada realitzat el corresponent reconeixement d’aquestes obres, aquestes s’ajusten al Projecte Modificat d’Obres Complementàries.

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, ha mostrat la seua satisfacció “ja que amb aquesta actuació hem aconseguit l’objectiu que ens marcarem a l’inici de la legislatura, el de revertir el mur i la passarel·la que l’anterior equip de govern del PP volia imposar contra la voluntat de tot el poble”. Garrigós ha ressaltat que “després de dures negociacions amb ADIF, vam demostrar que el nostre projecte era tècnicament viable i aquest divendres 28 obrirem el pas per a vianants i, pròximament, també serà una realitat el pas per a vehicles”.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme del consistori municipal, Jordi Caparrós, ha explicat que aquesta obra “és una necessitat vital per comunicar les dues parts del poble i, a més, anem a guanyar qualitat de vida”. “Sabem el problema que suposa el pas del tren pel poble, però hem minimitzat aquest problema i les formes de poder viure i conviure al poble” ha subratllat l’edil. Caparrós és conscient del cost econòmic de l’obra i ha remarcat que el projecte “ha suposat un esforç tant per a la corporació com per al poble, però la situació actual de l’ajuntament ha fet possible que puguem fer aquest tipus d’inversió per millorar la vida dels nostres veïns”.

Cal recordar que l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins es va negar a acceptar la passarel·la elevada signada en 2015 i, per això, una part de la corporació municipal es va desplaçar fins a Madrid per mantenir diverses reunions amb ADIF que van culminar amb la demostració de la viabilitat tècnica d’un pas subterrani per a vehicles i persones i, per tant, amb l’establiment, al juny del 2017, d’un conveni de col·laboració entre el consistori municipal i la institució ferroviària. No obstant això, mesos abans, al maig del 2017, el llavors alcalde del municipi, Roberto Granero, va arribar a un acord amb l’ara expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en el qual l’ens provincial va oferir el seu recolzament en la construcció de la infraestructura. Així doncs, el cost econòmic del projecte va quedar de la següent manera: ADIF es faria càrrec d’1.257.346 euros, el consistori local de 419.162 euros i la Diputació de València de 300.000 euros.