Acaben les obres d’adequació del paviment en l’accés al Castell

  • Durant el dia de hui se celebra una jornada de portes obertes en la fortalesa

L’Ajuntament de Xàtiva ha donat per concloses aquesta setmana les obres en l’accés al Castell de Xàtiva, reduint els terminis segons el previst. Durant aquests dies s’ha dut a terme la reconstrucció total del paviment que abasta des de la porta principal del recinte fins a l’escala situada al costat del restaurant.

Així, el Castell ha estat tancat des del passat 7 de gener per a dur a terme aquests treballs i es reobrirà de nou al públic amb una jornada de portes obertes durant el dia de gui perquè els veïns de Xàtiva puguen gaudir del recinte de forma gratuïta i comproven el resultat de les obres.

Marian Soro, regidora de Turisme, es va mostrar encantada amb el resultat. “Estem molt satisfets amb aquesta actuació, es tracta de la zona més transitada i més castigada del Castillo i ara amb aquest nou paviment elaborat amb una espècie de pedra llavada resulta molt més còmode caminar per la zona”. A més, Soro va destacar la necessitat d’aquesta actuació. “Ha sigut una obra molt important i necessària, en la qual hem intentat no tocar el paviment principal”. També s’ha renovat la conducció en les condícies públiques del restaurant “per a evitar futurs problemes” en el sanejament dels serveis.

Aquestes han sigut unes obres tutelades per la Direcció general de Patrimoni, dutes a terme per l’empresa Proena amb una inversió de 16.000 euros. La millora serveix per a completar uns treballs iniciats fa dos anys en els quals, com a primera fase, es va endreçar el paviment des del pàrquing del Castell fins a la porta principal.

La regidora ha avançat, a més, que el Consistori preveu realitzar altres actuacions en aquesta zona “al llarg de l’any”, a més de diverses activitats amb la finalitat de promocionar el turisme com una exposició d’armes defensives de l’època medieval, encara en fase d’estudi.

Durant el temps que han durat aquestes obres es va obrir al públic l’Ex Convent de Sant Domènec. Sobre aquest tema, Soro va destacar que han sigut “856 les persones que han passat per la instal·lació, i li hem passat la proposta a la delegació de cultura per a veure si és viable que aquesta zona seguisca estant oberta, a causa de l’alt interès que hem vist”.

Finalment, Marian Soro va avançar que el Castell serà la seu del Congrés nacional anual de Camí de Cid que se celebrarà el 5 i 6 de març.