Activitat interactiva per a millorar els suports a les persones amb discapacitat

El proper dimarts 28 d’abril es celebrarà al saló d’actes de l’institut Simarro la primera sessió del seminari “Activitat interactiva per a millorar els suports a les persones amb discapacitat” liderat per Copava i organitzat pel CO La Costera-Canal, Centre de dia de La Fonteta de San Lluís, Fundació Espurna i C. Marques de Dos Aguas.

El seminari forma part del projecte europeu IDIPOWER i l’objectiu és establir els factors d’èxit del model de suport així com exemples de bones pràctiques mitjançant els testimonis de les diferents persones participants.

Treballaran conjuntament professionals, persones amb discapacitat intel·lectual i familiars aportant idees, desitjos, experiències, reflexions i conclusions de quins son els factors d’èxit del model de suport.

La primera sessió del seminari serà de presentació del projecte i en la segon sessió es faran grups de treball al voltant de la qualitat de vida i projecte personal, exercici de drets, participació comunitària i vida independent

Estos seminaris es realitzaran en tots els països europeus participants i la informació resultant es recopilarà per a la implantació d’un curs online.

Les persones amb discapacitat presenten dificultats per realitzar una o varies funcions cognitives, cosa que afecta a la conducta adaptativa. Estes limitacions coexisteixen amb capacitats i oferint els suports individualitzats necessaris la qualitat de vida de la persona millorarà. Cal acompanyar a la persona a fer realitat els seus objectius personals proporcionant els suports necessaris i buscant la igualtat d’oportunitats és descobrir junts capacitats i possibilitats, que els professionals i les famílies siguem agents que faciliten que el seu projecte de vida siga realitat i donem els suports necessaris per a aconseguir el que vulguin per ser feliços.