“Actuem amb sentit comú per millorar el dia a dia dels veïns”

Moltes estan sent les actuacions que en les últimes setmanes venen enllestint la ciutat de Xàtiva i millorant els problemes quotidians dels seus veïns: millora del paviment, eixamplament de voreres, canvi de l’enllumenat, millora del material urbà… Per conèixer aquestes actuacions hem parlat amb Jorge Herrero, regidor de Serveis Públics.

Quines són les últimes actuacions que s’han realitzat a Xàtiva?

Hem de distingir dos plans: en primer lloc tenim l’asfaltat de molts carrers gràcies a Diputació, una iniciativa ja quasi finalitzada en la seua totalitat i on hem actuat en el pas subterrani a l’Hospital, Lluis Puig, Arquitecte Juan Pavia, Portal de València, les dos replaces del Bristish així com el triangle entre el Pavelló Ballester i la Universitat Catòlica… Altre és la millorar de voreres, que s’iniciaren al nucli antic i ara estan duent-se a terme al carrer la Reina i República Argentina, aquest últim on estem substituint els arbres per altres menys agressius per salvaguardar la xarxa d’aigües potables que s’havia vist afectada.

IMG_6198Va haver certa polèmica amb l’asfaltat del carrer la Reina.

Hi havia una demanda social sobre aquest tema. Sempre actuem per beneficiar als veïns i ells ens havien fet aquesta petició degut al soroll que patien. El resultat ha sigut satisfactori per a tots i estem resolent problemes. També ens han criticat per fer les voreres noves d’Honorato Juan i País Valencia abans que l’asfaltat i després per fer el contrari al carrer la Reina… Cal criteri i sentit comú ja que la nostra intencionalitat no es fer mal les coses.

Paper important el que ha desenvolupat la Brigada Serveis Públics.

Així és. Actualment estan a la plaça Pintor Tudela escometent la reparació del paviment i millora de les alborques dels arbres on hem resolt el desnivell de les voreres. Anem a intervindre els pròxims dies la vorera d’Arquitecte Juan Pavia i la del carrer Sevilla.

A més d’aquestes, quines són les properes actuacions previstes?

Estem a punt de tancar dos plans més amb Diputació, d’un total de 40.000 euros cadascun d’ells. El primer el destinarem a una millora dels parcs infantils i l’altre a la substitució del mobiliari urbà, entre el que destaquem unes noves marquesines per a les parades del bus. Aquests dos plans s’aprovaran dilluns en junta de govern i s’indicarà a les empreses un començament en un parell de setmanes. A més, també hem aprovat el canvi d’una vintena de faroles a la plaça de l’Almàssera, que portaran ja inclosa la tecnologia led.

Finalment, i aprofitant que estem a final de legislatura, quin balanç fa d’aquesta etapa?

És una àrea a la que vaig començar de zero, ja que venia d’Esports i Hisenda. S’obria un camp nou i pense que ha sigut una etapa molt positiva i satisfactòria. L’àrea que represente supera el 50% del pressupost  de despesa corrent de l’Ajuntament. S’ha fet molt i s’ha treballat de cara a les persones, utilitzant totes les eines a l’abast del ciutadà per contactar amb nosaltres, fent revisions a peu de carrer i contestant totes les peticions. Hem quede amb el pla led d’enllumenat públic, que ha suposat un estalvi d’1,5 milions de kw i de 200.000 euros a l’any, invertint en sostenibilitat. També em quede amb la nova contrata de neteja viària on, amb el 25% d’estalvi, hem augmentat serveis i renovat al 100% la flota de maquinaria. També m’agradaria destacar la dignificació del cementeri en aquests quatre anys, amb noves infraestructures i donant-li valor amb el panteó dels il·lustres i la rehabilitació de la Capella. Vull destacar que tot açò no haguera sigut possible sense la important ajuda dels treballadors del Pla d’Ocupació Local, que han fet una tasca molt important.