ADIF licita el subministrament de 3.600 travesses per al tram entre els municipis de l’Alcúdia de Crespins i Moixent

  • És un pas previ necessari per a executar la connexió d’alta velocitat entre València, Alacant, Elx i Múrcia, inclosa en el Corredor Mediterrani

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha licitat un contracte destinat al subministrament i transport de travesses amb les seues respectives subjeccions per a la fase II de la nova línia d’ample convencional Nus de la Teja-Moixent- l’Alcúdia de Crespins, per import de 506.974’66 euros (IVA inclòs).

La construcció d’aquesta línia és un pas previ necessari per a executar la connexió d’alta velocitat entre València, Alacant, Elx i Múrcia, inclosa en el Corredor Mediterrani, ha indicat l’administradora d’infraestructures en un comunicat.

El contracte comprén l’adquisició i el subministrament d’un total de 3.600 travesses monobloc de tipus polivalent amb les seues corresponents subjeccions, necessàries per a muntar uns 2.160 metres de via, a més de la càrrega, transport i la seua distribució en les zones d’apilament de la traça.

Aquests materials seran destinats a les obres del tram Nus de la Teja-Moixent-l’Alcúdia de Crespins, que actualment se centren en el muntatge de via i l’electrificació, amb l’objectiu d’avançar en el desenvolupament de la via d’ample convencional.

El tram té una longitud aproximada de 40 km que discorren pels termes municipals de La Font de la Figuera, Moixent, Vallada, Montesa, Canals i l’Alcúdia de Crespins, tots ells situats a la comarca de la Costera.

El tram l’Alcúdia de Crespins-Moixent (18’9 km) es troba en servei ferroviari des del mes de maig de l’exercici anterior. Aquest projecte contempla la construcció d’una plataforma fèrria (ja finalitzada) per a albergar un corredor en ample convencional (1.668 mm).

Una vegada es dispose del nou tram en ample convencional es desviarà tot el trànsit (viatgers i mercaderies) pel mateix i s’escometrà la fase d’obres per a adaptar a l’ample estàndard (1.435 mm) el tram que actualment disposa d’ample convencional.

Les vies s’equiparan amb senyalització d’alta velocitat i sistema ERTMS. El projecte diferencia tres parts: El subtram Nus de La Encina-Moixent, en el qual destaca com a element singular el Lloc d’Avançament i Estacionament de Trens (PAET) en La Parrilla; el subtram Moixent-L’Alcúdia de Crespins, ja en servei, i els treballs en el Nus de la Teja i actuacions de condicionament en zones puntuals per a facilitar el muntatge de via.

Les obres podran ser cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).