Aibe Balcan organitza activitats formatives per a joves emprenedors immigrants

L’Associació per la Integració i el Benestar a Espanya, Aibe Balcan Xàtiva, ha posat en funcionament el programa “Joves en xarxa-emprenent” dirigit principalment a joves immigrants, així com a empresaris/ocupadors i agents socials, amb la finalitat de promoure la integració sociocultural i laboral dels joves immigrants de la Comunitat Valenciana. Aquest projecte compta amb el finançament de la Conselleria de Justícia i Benestar Social.

Durant el matí del dilluns 28 d’octubre es van realitzar en les instal·lacions de l’IVAJ GVA Jove un workshop en el qual van participar joves procedents de Colòmbia, Senegal, Rússia, Bulgària i Guinea Equatorial, entre uns altres. En aquest cas s’ha comptat amb la col·laboració de Emprenjove, el servei de l’IVAJ GVA JOVE, que facilita l’assessorament i formació en gestió empresarial per a joves de fins a 35 anys que vulguen crear la seua pròpia empresa.

“El workshop, impartit per Celia Domínguez i Pilar García, tracta de fomentar l’actitud emprenedora dels joves immigrants així com aportar informació sobre els aspectes legals que cal tenir en compte a l’hora de crear la teua pròpia empresa” va afirmar Vanya Pencheva, presidenta de Aibe Balcan.

La clausura del workshop, realitzat aquest mateix matí, va comptar amb la presència del director general de Joventut i de l’IVAJ GVA Jove, Marcos Sanchis, qui ha agraït l’assistència i participació dels joves immigrants i el seu interès.

A Xàtiva es realitzarà aquesta acció formativa el 21 de novembre en les instal·lacions de l’Associació d’Empresaris de Xàtiva i la Costera, Adexa, gràcies a la col·laboració de la mateixa. Aquest aprenentatge els permetrà ser acompanyats en matèria d’educació i ocupació segons les necessitats personals de cada jove.

El programa “Joves en xarxa-emprenent” té com a objectiu principal establir sinergies que permeten la col·laboració entre els joves, així com facilitar la transició a la vida activa, des del punt de vista laboral, promovent la seua participació activa i compromesa per a contribuir al seu desenvolupament personal i a la seua cohesió social.

Aibe Balcan també col·labora en la integració social de la població immigrant femenina, facilitant l’accés al mercat laboral, a través del projecte “Apoderament i capacitació de dones immigrants en les comarques la Costera i Canal de Navarrés”. Dins d’aquest pla es realitzarà el 7 de novembre un taller en el Centre juvenil de Navarrés, gràcies a la col·laboració del consistori del municipi, que versarà sobre la importància de reinventar-se de la dona per a adaptar-se a la situació actual.

L’objectiu principal d’aquest projecte és atorgar a les participants el suport, assessorament i la formació adequats per a facilitar la seua inserció laboral i fomentar l’esperit emprenedor entre les dones immigrants en situació regular.