Així veu l’oposició la Fira de Canals

Marigel Roselló, portaveu del PSPV Canals

“El més greu que li pot passar a la Fira és no tindre personalitat, no tindre arrels de poble valencià”

pag 15 Marigel Roselló (PSPV)La Fira de Canals és un “corta i pega” de la de tots els anys. Res nou. Tot segueix igual. El més greu que li pot passar a la Fira és no tindre personalitat, no tindre arrels de poble valencià. La falta d’interès per les nostra musica i la nostra cultura és més que evident des de que governa el PP ja que deixa de costat tot allò que ens representa.

Els espectacles es continuen fent any rere any sense el més mínim interès de renovació i per tant cauen en la monotonia.

Des de la nostra formació ens unim als canalins i canalines que demanen una festa diferent amb unes arrels autòctones. Ja que en festes es el millor moment de mostrar al visitant la nostra historia, els nostres  monuments, la nostra cultura… en definitiva qui som com a poble, una cosa que en aquests moments està en el més absolut oblit. Pel que fa a la zona d’oci no podem de deixar de mencionar a Falkata que torna a ser la que s’emporta els guanys, mentre els pubs de la localitat es queden fora de la zona i que cal recordar que son els que realment paguen impostos al poble per la seua activitat.

Malgrat tot açò, des del PSPV desitgem a tots els veïns i als visitants de la comarca unes molt bones festes.

 

Ricardo Requena, portaveu de Gent de Canals

“Pensem que podria ser una Fira més participativa, més barata i molt millor”

pag 15 Ricardo Requena (GdC)En línies generals, i com a part més destacable de la Fira 2013, vegem molt positivament la participació i col·laboració de les diferents associacions culturals i esportives canalines, les quals han participat en l’organització de tot tipus de competicions i esdeveniments socioculturals que enriqueixen molt més la programació que presenta el consistori per aquests dies.

La Fira que ens planteja el PP, un any més, es una continuïtat de la programació dels últims anys, que per al nostre punt de vista, com també de la resta de forces polítiques locals, s’allunya del que realment és la festa de la Fira de Canals.

A més a més, la programació d’enguany, que gira al voltant de la carpa ubicada al recinte firal, desplaça gran quantitat dels actes del centre del poble cap als afores, fent malbé a molts comerços, negocis i botigues que veuen com dies tradicionalment positius de cara a les vendes, perden competitivitat.

El regidor delegat d’esta àrea torna a equivocar-se plantejant una Fira que sembla més girar al voltant de la quantitat que de la qualitat dels actes.

Pensem que aquest no és el camí. Cal mantenir un equilibri entre la duració de les festes, la qualitat dels actes, la varietat de les propostes, el pressupost invertit, la diversió respectuosa i l’entreteniment de tots i per a tots.

Des del GdC desitgem unes molt bones festes.

 

Joan Carles Pérez, portaveu de Compromís per Canals

“Ens agradaria que l’elaboració de la programació de la Fira fora més participativa”

pag 15 Joan Carles Pérez (Compromís)Des de la nostra formació volem demanar una major participació per part de les diferents forces polítiques, així com associacions i ciutadans de Canals. Pensem que entre tots podríem fer una programació millor i que finalment agradaria a molta més gent. Per a Compromís, una gran part de la població es queda fora de la festa. No hi ha una programació de qualitat per al segment de gent que va des dels més de 30 anys fins als 60.

Des de la nostra formació no ens agrada que siga una festa tan encarada a la festa taurina, reclamem una Fira més en valencià, així com no tenir unes festes per als joves que fomenten el botellot, quan deurien de ser tot el contrari i fomentar una diversió saludable.

Volem una Fira als carrers del poble, ja que en aquest model hem vist com s’ha traslladat a les afores. El poble està buit i deuria de retornar als nostres carrers, no sols per què participe el màxim de gent, sinó per afavorir el comerç local. Tot açò en menys dies, ja que la situació econòmica en la que estem no és per a tenir unes festes de dos setmanes, sinó de tres dies com han sigut tota la vida.

Així i tot volem que la gent participe en tots els actes i gaudisca al màxim d’aquests dies de festa.

 

José Ramón Garrido, portaveu d’Esquerra Unida Canals

“Per respecte als 2.000 aturats que tenim a Canals ens agradaria eliminar el folklorisme i les despeses supèrflues”

pag 15 José Ramon Garrido (EU)Des d’Esquerra Unida tenim una visió distinta del que deuria ser la Fira a Canals. Aquest any el nostre grup es va abstenir quan es va presentar el programa en el plenari, ja que hi ha diversos aspectes que no compartim. Hi ha una columna vertebral que sí deu d’existir i continuar, com les paelles, les disfresses, els bous al carrer… però veiem una excessiva inclinació cap a aquests esdeveniments taurins. A més, hi han moltíssims actes, com teatres i actuacions, que no són en valencià i es deuria d’apostar més fermament per la nostra identitat com a poble.

Ens pareix bé, d’altra banda, que la figura de la festera de Gràcia tinga una funcionalitat completa i ocupe tot el protagonisme en aquests dies, no sols en Sant Antoni.

Des del nostre grup, ens agradaria incorporar actes diferents, encarats a la cultura. Per exemple, proposaríem crear una fira del llibre on contarem amb una figura nivell estatal que estiguera firmant exemplars i donant alguna xerrada.

Finalment, i degut a la situació de crisi econòmica que ha portat a Canals a tenir 2.000 aturats, per respecte a ells ens agradaria eliminar el folklorisme i les despeses supèrflues com poden ser els focs d’artifici.

En aquests dies de Fira, desitgem unes molt bones festes a totes les canalines i canalins.