Ajuntaments i associacions opten a les ajudes de més d’un milió d’euros del Patronat de Turisme

  • El termini per a sol·licitar les quatre línies de subvencions finalitza el proper dijous 25 de juliol

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava dimecres la convocatòria de les quatre línies d’ajudes del Patronat de Turisme de València per a 2019, que suposen una inversió pública global d’1.113.000 euros.

Els ajuntaments menors de 30.000 habitants, associacions i entitats sense ànim de lucre destinataris poden sol·licitar les subvencions des d’aquest darrer dimecres fins al pròxim 25 de juliol inclusivament.

 

Creació de Producte Turístic i Infraestructures

Les subvencions municipals suposen una inversió directa a les comarques valencianes a través dels programes de Producte Turístic i d’Infraestructures . Tots dos programes, dotats amb 663.500 euros i 100.000 euros, respectivament, estan destinats als municipis i entitats locals menors de 30.000 habitants.

Cada municipi pot sol·licitar ajudes per a crear producte turístic, promoció d’esdeveniments o fires turístiques i infraestructures fins a un màxim de 6.000 euros.

 

Desestacionalització Turística

A més, els municipis costaners podran optar, per    tercer any consecutiu, al Pla de Desestacionalització  Turística que compta amb 149.500 euros per a activar les economies locals en mesos no estivals i substitueix a les subvencions directes que s’atorgaven per disposar de les banderes “Q” de qualitat de l’ICTE.

Els destinataris d’aquesta convocatòria són Sagunt, Canet d’en Berenguer, Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Albuixec, Albalat dels Sorells, Foios, Meliana, Alboraia, València, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva. Els 24 possibles beneficiaris poden obtindre ajudes fins a un màxim de 30.000 euros.

 

Ajudes per a associacions

D’un altre costat, el Patronat de Turisme posa a la disposició de les associacions sense ànim de lucre una línia d’ajudes per a realització d’accions de promoció turística dotada amb 200.000 euros en 2018. En el cas de les entitats i associacions sense ànim de lucre, les ajudes del Patronat no podran superar els 10.000 euros per projecte.