Al voltant de 4.000 turistes visiten el Castell durant la primera Pasqua

  • La Regidoria de Turisme valora com a “èxit” la primera setmana festiva

El Castell de Xàtiva segueix sent un referent del turisme d’interior de la província de València. Així ho demostren les xifres que s’han abastat el primer cap de setmana de Pasqua a la fortalesa, on 3.948 turistes visitaren el recinte. Unes xifres similars a les registrades el passat any, on junt a aquest cap de setmana de Sant Vicent, festiu en moltes localitats, es registraren fins 6.000 visites.

Centrant-nos en aquests primers dies, les xifres han sigut: Divendres Sant 824 persones; Dissabte Sant 894 persones; Diumenge de Pasqua 1.196 persones; Dilluns de Pasqua 1.034 persones. Caldria fer menció de tots aquells visitants que van pujar al restaurant, que no són comptabilitzades.

Per a la regidora de Turisme, Marian Soro, “cal apuntar aquesta primera Pasqua com un èxit”. Segons l’edil “el cap de setmana el Castell de Xàtiva va tornar a donar-nos unes xifres magnífiques quant a l’afluència de turistes i excursionistes a la instal·lació monumental, unes dades que es deuen per l’atracció de Xàtiva dins de les ciutats d’interior de la província de València i per la campanya de dinamització, a través de les visites teatralitzades, que es desenvolupen en la pròpia fortalesa”.

I és que com ve sent habitual en períodes vacacionals, l’Ajuntament posa en marxa diverses iniciatives entre les que cal destacar dites visites. Es tracta de recreacions històriques que estan incloses en el preu de l’entrada a la Fortalesa i que se centren en el Comte d’Urgell, Jaume I i Ibn Hazam, estaran dirigides per Carlos Sarthou, interpretat per l’actor José Bañuls

Aquest cap de setmana, entre dissabte i dilluns, seguiran havent visites teatralitzades a les 13 hores, moment en el que arriba el tren turístic.

Des de la Regidoria es convida a tots els que vulguen participar d’aquestes activitats a que “se sumen a aquestes iniciatives, ja que són gratuïtes” i es confia en el “bon oratge” per abastar un any més els “importants pics d’afluència que registra Xàtiva, i en concret el Castell, durant aquestes dates”.

Finalment, Marian Soro ha volgut agrair “a tots els visitants que han fet que el Castell de Xàtiva siga el monument més visitat aquestes Pasqües”.

 

Visites guiades de vesprada

A més d’aquesta oferta, l’empresa xativina Eventto oferirà dues visites guiades gratuïtes per aquest recinte durant els dies 11 i 12 d’abril. Amb una hora de duració, l’inici està previst per ales 17:15 hores, moment d’arribada del trenet turístic.