Al voltant de 800 persones utilitzen l’Ecoparc Xàtiva en el seu primer mes

  • S’estan organitzar visites amb col·legis i altres col·lectius per a potenciar la conscienciació i la divulgació del reciclatge

El Consorci per a la Gestió de Residus, COR, ha fet balanç de l’activitat de l’Ecoparc Xàtiva que va entrar en funcionament a finals de desembre de 2013. Comptabilitzant el primer mes complet d’activitat, durant gener de 2014, prop de 800 persones han fet ús d’aquesta instal·lació que té com a objectiu oferir als ciutadans un nou punt en el qual dipositar residus d’origen domiciliari que no poden tirar-se al contenidor de residus urbans ni als contenidors verds, blaus ni grocs.

En concret, en el primer mes de funcionament un total de 774 persones han passat pel Ecoparc Xàtiva a dipositar els seus residus. D’elles, un 91,21% han sigut homes i el 8,79% dones. Durant el primer mes de funcionament han fet ús de la instal·lació els veïns de Xàtiva, Barxeta, Cerdà, el Genovés, Granja de la Costanera, Llanera de Ranes, Lloc Nou D’En Fenollet, la Llosa de Ranes, Novetlè, Rotglà i Corberà i Valls. Quant als materials dipositats, destaquen en primer lloc els enderrocs, amb un 15%, seguits del plàstic no valoritzable, amb un 12,39%, els petits electrodomèstics, amb un 11,77%, cartó, 11,43%, i la fusta i metall amb un poc més d’un 9% respectivament. De moment, altres materials com els olis usats, automòbils i alimentaris, aerosols o bateries representen menys del 0,50% respectivament.

Per al president de COR, Vicente Parra “el balanç de funcionament del primer mes és molt positiu tant en nombre de visites com en materials dipositats. A més, estem començant a organitzar visites amb col·legis i altres col·lectius per a potenciar la conscienciació i la divulgació del reciclatge i la màxima que com més recicles menys pagues”.

Horari de l’Ecoparc

El recinte, roman obert els set dies de la setmana, amb horari de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 19 de dilluns a divendres i de 9.30 a 13.30 hores els dissabtes i diumenges. En aquest sentit, durant el primer mes d’activitat el divendres ha sigut el dia de major afluència, amb el 19,90% de les visites, mentre que el dissabte representa un 11,63% i el diumenge el 9,17%, amb el que se situa en el dia de menys visites de la setmana. Quant a la franja horària destaca l’ús de la instal·lació entre les 12 i les 13 hores, moment en el qual es concentren més del 20% de les visites realitzades a la instal·lació.