Alerta taronja per fortes pluges

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha decretat la preemergencia nivell taronja per temporal de pluja en tota la Comunitat Valenciana sobre la base de l’avís elaborat per l’Agència Estatal de Meteorologia, en el qual es preveu un episodi que implica la combinació de pluges persistents, forts vents i onatge a la costa. El CCE enviava ahir un butlletí informatiu als municipis afectats per aquesta climatologia adversa. A més, ha comunicat la situació meteorològica als organismes d’emergències i serveis públics perquè estiguen preparats i adopten les mesures preventives necessàries.

En funció de l’evolució de la situació de preemergencia està previst el reforç de la sala d’atenció de trucades del telèfon 112 fins a en un 25%.

Recorden, durant tot el cap de setmana es prega precaució en la carretera: Si és possible, evitar circular. Usar preferentment el transport públic i, en cas d’haver d’eixir, informar-se de la predicció meteorològica. Reduir la velocitat a límits de seguretat doncs un colp de vent pot desviar de la trajectòria. Les motos i els vehicles de grans dimensions que ofereixen una gran superfície de contacte amb el vent (camions, furgonetes, vehicles amb remolc o roulottes) corren el perill de bolcar davant vents transversals. També es demana utilitzar les rutes alternatives quan l’autoritat local senyalitze carrers, camins i passejos marítims que queden temporalment tallats per l’onatge. Evitar passejar o pescar des de límits costaners, especialment espigons i zones acantiladas. En cas d’emergència, cridar al telèfon 112.