Álex Vera, al “Mur dels Somnis” del València Basket

  • El jugador xativí de l’equip EBA, que debutava fa unes setmanes en lliga ACB contra el Real Betis Energia Plus, ha rebut aquesta setmana el reconeixement de L’Alqueria del Basket

Des de la inauguració de L’Alqueria del Basket, el Mur dels Somnis ha sigut una part molt especial de la mateixa. Situat en l’accés principal a la pista central, es composa per una llista de tots els jugadors que, després de passar per categories de formació, han arribat a debutar amb el primer equip del València Basket en la màxima categoria nacional o en partit internacional.

El passat 4 de febrer, Álex Vera, jugador de l’equip EBA, va debutar a les ordres de Txus Vidorreta en partit de la Lliga Endesa contra Real Betis Energia Plus. El seu nom ha sigut, doncs, el primer a ser inclòs en una llista que pretén reflectir els fruits que dóna la Cultura de l’Esforç a nivell esportiu. Álex Vera ja forma part de la història del club, sent exemple de treball i esforç per a tots els integrants de les categories de formació, presents en l’esdeveniment.

“Estic molt content, és un moment per al record. És un somni complit. Un dels meus somnis era debutar en ACB i ho he aconseguit, és un orgull per a mi”, expressava emocionat. “He vist als xiquets i xiquetes molt il·lusionats i espere que açò els ajude a veure que és possible debutar en ACB i que els faça treballar amb més il·lusió. És un orgull i no tinc paraules per a descriure com em sent”, deia sobre el fet de ser considerat un exemple.

Natural de Xàtiva, el pivot és una peça fonamental en l’equip EBA que entrena Ángel Cepeda. Va arribar al València Basket l’any 2009, per a incorporar-se a la categoria infantil, com a jugador de segon any. Des de llavors la seua evolució ha sigut notable, fins a aconseguir l’esmentat debut en el qual va disputar 2:12 del partit, anotant 3 punts. El debut d’Álex Vera és un exemple més del bon treball que es realitza en la major instal·lació de bàsquet de formació d’Europa.

 

ÁLEX VERA . JUGADOR DEL VALÈNCIA BASKET

“Espere ser un exemple per a la pedrera ja que si s’esforcen, al final es poden aconseguir els somnis”

Com vas viure l’homenatge que tenia lloc aquesta setmana a L’Alqueria del Basket?

Va ser molt bonic. Vaig estar acompanyat per la meua família, per molts xiquets de la pedrera, pels meus amics de l’equip… La veritat que va ser un moment molt emotiu.

T’has convertit en tot un referent per a eixos xiquets i xiquetes de la pedrera del club.

Em fa sentir molt orgullós. Espere ser un exemple de que si s’esforcen, al final es poden aconseguir els somnis. Ells ara es poden veure reflectits en algú que coneixen i que ha aconseguit arribar a debutar amb el primer equip… Ja no ho veuran com una cosa llunyana.

Aquest reconeixement arriba després de debutar a l’ACB amb el primer equip. Com recordes el moment?

Més que el moment, recorde quan va acabar el partit. Durant el partit estava molt nerviós, amb tota la tensió del moment i no pensava amb claretat. Quan vaig acabar va ser una alegria enorme.

Quina va ser la reacció dels teus companys del primer equip, campió de lliga en la passada temporada?

Em van donar tots l’enhorabona. Inclús els que són més tímids i seriosos es van alegrar molt per mi i m’ho van expressar. Em van recomanar que gaudira el moment ja que els dies que venien després anaven a ser molt dolços i no anava a repetir-se un moment així.

Vam parlar fa uns anys, quan vam realitzar la teua primera entrevista a L’Informador, i ja vas comentar que el teu objectiu era arribar a debutar a l’ACB.

Així és, de fet ho vaig comentar en el torn de parlaments de l’acte. Si et dic la veritat, ho veia complicat i no m’ho esperava, era una cosa molt abstracta, era un somni.

Ara que has aconseguit aquest primer somni, quin és el següent pas?

L’objectiu del futur és mantenir-me. Vull estar al meu màxim nivell el major temps possible i seguir treballant per millorar en el bàsquet i seguir estudiant com ho estic fent.

Què els diries als joves esportistes de Xàtiva, per als qui ja eres un referent?

Que no deixen mai d’esforçar-se, tot esforç arriba a donar una recompensa.