Àlex Vera: “Un somni seria poder jugar a l’ACB”

Àlex Vera és un xic de Xàtiva de només 15 anys que ja despunta en les categories inferiors del València Basket Club. Per això, la setmana passada va disputar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques en la categoria de Cadets que es va disputar a Saragossa, un torneig hivernal que li va servir per seguir creixent com a esportista i agarrar experiència. En aquest número hem parlat amb ell sobre els seus desitjos de triomfar en el món del bàsquet que seguint amb aquest treball segur que aconseguirà.

IMG_0072__1280x847_

-Per als lectors que no et coneguen, en quina posició jugues?
En la posició de pivot és on em trobe més còmode.

– Quins són els teus referents en el món del bàsquet?
Des de menut que sempre m’ha agradat molt Pau Gasol, però sincerament a mi m’agradaria tenir el meu propi estil i ser el millor possible aprofitant les meues característiques.

-Aquest Nadal has participat en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, com valores aquesta experiència?
Molt positiva perquè entrenava i convivia amb els diferents companys de la Selecció i he disputat aquest torneig contra els millors de la nostra edat. Ha sigut una experiència molt bona on vaig aprendre molt.

– Quin va ser el paper de la Selecció Valenciana en aquesta competició?
Ens va tocar un grup difícil, però vam lluitar tots els partits. A la pròrroga davant la Selecció de Canàries vam perdre per un punt i no vam poder passar a les semifinals. Va ser una pena.

IMG_0637__1280x853_

-Actualment jugues al filial del València Bàsquet. Què suposa per a tu formar part d’una de les millors pedreres del bàsquet espanyol?
És una molt bona pedrera i és un privilegi per a mi poder estar ací i tenir aquesta oportunitat.

– Quant de temps estàs en aquest equip?
Fa ja tres anys. Abans jugava al Nou Bàsquet Xàtiva i fa tres temporades que em va fitxar el València. És un sacrifici el haver d’anar cada dia fins allà per entrenar, però és la il·lusió que tinc i és una molt bona oportunitat per al meu futur.

– Com és el teu dia a dia al València Bàsquet?
Em tracten molt bé i estic molt a gust. He notat moltíssim la diferència de jugar ací a Xàtiva a donar aquest pas. Crec que m’ha ajudat a créixer i a aprendre.

IMG_2938__820x1280_

– En tot aquest temps has tingut alguna anècdota amb algun jugador de la primera plantilla?
Alguna vegada quan tenim alguna lesió i anem al fisio coincidim amb jugadors del primer equip que sempre et diuen alguna cosa i et donen algun consell, però no destacaria cap en especial.

-Finalment, quins desitjos tens per complir de cara al futur en aquest esport?
Vull donar el màxim de mi i a partir d’ací a veure on puc arribar per ser el millor jugador possible. Un somni seria poder jugar a l’ACB.

Des de L’Informador et desitgem tota la sort perquè es puga arribar a complir.