Alfonso Rus dimiteix del seu càrrec al capdavant dels populars de Xàtiva

  • L’encara alcalde xativí ha renunciat a ser el cap la llista local del PP en l’oposició
  • Mª José Pla, fins ara regidora de Cultura i Educació, passa a ser la portaveu de la formació

L’alcalde de Xàtiva en funcions, Alfonso Rus, ha renunciat a ser el cap de la llista del Partit Popular, amb la qual optava a la reelecció en el càrrec, així com a les obligacions derivades d’aquesta condició.

Així consta en un acta de la Junta Electoral de Zona, en l’ordre del dia de la qual apareix com a quart punt a tractar l’escrit presentat el passat dijous per Alfonso Rus renunciant a la candidatura.

Ara, Mª José Pla, fins al moment regidora de Cultura i Educació i número dos de la llista, passa a ser la portaveu del grup municipal, que manté la seua estructura amb Jorge Herrero com a president local. Amb aquesta renúncia, entrarà com a cinquè regidor l’empresari José Francisco Domínguez Rivera.

En aquest sentit, Herrero ha mostrat el seu recolzament a la decisió presa per Alfonso Rus en paraules al nostre setmanari. “Des del partit respectem el que ha decidit, hi ha que recordar que aquesta situació es desencadena per una sèrie de motius personals que tots coneguem”, afirma. La setmana passada, el president local ja mostrava a L’Informador la seua idea d’obrir una nova etapa, que ara reafirma. “S’ha complit una etapa i ara és moment d’obrir un nou cicle en el partit a nivell local, sense oblidar i reconeixent els 20 anys que Alfonso Rus ha estat treballant per la ciutat i per la bona tasca realitzada”, ha finalitzat.

Rus va ser suspès de militància en el PP i va delegar les seues funcions com a president de la Diputació de València després de veure’s involucrat en uns suposats enregistraments del cas Imelsa.

Amb aquesta decisió, el primer edil no estarà en l’Ajuntament després de 32 anys, des de 1983. I d’ells, els 20 últims com a alcalde de la ciutat.

 

El PSOE demana la seua compareixença

Després de conèixer la renúncia de Rus a la seua condició de candidat del Partit Popular i a les obligacions inherents al càrrec, Roger Cerdà, com a candidat a l’alcaldia de Xàtiva pel PSPV-PSOE, força política guanyadora de les eleccions municipals, emetia un comunicat demanant la compareixença del popular.

“La ciutadania de Xàtiva mereix que qui ha sigut el seu alcalde durant 20 anys faça una compareixença pública, valore els resultats electorals i explique de manera clara i suficient la seua participació en els fets apareguts en premsa durant les passades setmanes relacionats amb una presumpta trama de corrupció, tot respectant la presumpció d’innocència que assisteix a qualsevol ciutadà o ciutadana”, iniciava l’escrit.

Per a Cerdà “el poble de Xàtiva ha manifestat democràticament la seua voluntat d’apartar al Partit Popular del govern municipal, com a conseqüència, entre altres, d’aquests casos revelats recentment. El bon nom de Xàtiva ha estat present als mitjans de comunicació de tota Espanya vinculat a assumptes poc edificants. Caldrà fer un esforç per redreçar la bona imatge d’una ciutat com la nostra, que mereix ser coneguda per la seua història, pel seu patrimoni, per l’àmplia nòmina de fills il·lustres que ha donat i pel treball i la bonhomia de les seues gents”.

Segons la nota emesa el PSPV-PSOE “vol liderar un nou temps on es recupere el diàleg i el consens entre les distintes sensibilitats dels col·lectius socials. Un temps on la honradesa dels governants, el treball en benefici dels veïns i veïnes de Xàtiva, la transparència en la gestió econòmica de l’Ajuntament i la participació ciutadana seran les premisses sobre les quals es bastirà l’actuació del nou govern municipal”.