Alfonso Rus visita el mural creat per l’artista José Antonio Espinar

Durant la setmana passada, el muralista José Antonio Espinar va impartir a Xàtiva un curs pràctic de muralisme. Abans de l’inici dels treballs, l’artista, vinculat a l’ajuntament de Xàtiva pel desenvolupament d’un futur projecte a l’entorn del carrer Ànimes, es va posar en contacte amb els serveis tècnics municipals amb la finalitat d’oferir la possibilitat de plasmar el mural sobre un parament dins de l’espai urbà de Xàtiva. Des de la Regidoria de Cultura i l’Oficina Tècnica es van proposar diverses localitzacions, optant-se definitivament pel mur del pati del col·legi Attilio Bruschetti a l’inici del carrer Puig.

Una vegada determinat el lloc, es va donar plena llibertat a l’artista perquè plasmara aquell motiu que considerara més adequat a aquest entorn urbà. La reinterpretació d’alguns dels personatges de les obres del pintor Ribera han conformat un impressionant mural que amb el seu lema “No t’adormes i utilitza els 5 sentits” anima a mantenir-se alerta i a gaudir de la vida.

Alfonso Rus, després de la visita al mural, va manifestar sentir-se “tremendament emocionat pel magnífic i creatiu treball realitzat pel muralista de manera totalment altruista”, i va aprofitar per a convidar als ciutadans a visitar aquesta “original obra d’art”.