Ana Belén Álvaro imparteix un Clínic per a entrenadors al Genovés

L’ex-jugadora internacional i entrenadora Ana Belén Álvaro impartirà un Clínic al Genovés aquest dimecres. L’activitat està inclosa en el Pla de Formació Contínua per a entrenadors de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana.

Ana Belén Álvaro abordarà l’Entrenament cognitiu en minibasket, amb el principal objectiu de mostrar com es poden construir hàbits per a la iniciació en la comprensió del joc i aconseguir que els xiquets i xiquetes ja siguen capaços de pensar jugant en la categoria minibasket.

Ana Belén Álvaro.
Ana Belén Álvaro.

L’entrenadora explica que intentarà “mostrar com es pot començar a construir la comprensió del joc en xiquets i xiquetes tan xicotets. El bàsquet és un joc d’hàbits a nivell tècnic però és un joc de comprensió a nivell tàctic, i cal conjugar aqueixes dues parts. El jugador de minibasket ha de ser capaç de realitzar una sèrie de moviments o fonaments tècnics. Cal conjugar la tècnica individual amb la seua utilització”.

Ana Belén Álvaro reconeix que “és un tema molt difícil. El més difícil que hi ha en el bàsquet és que un jugador siga capaç de quan pren una decisió entendre per què l’ha presa, i decidir moltes vegades què és el que vol fer en situacions específiques, avançant-se al que succeirà en el joc. Açò és impossible que s’aconseguisca en minibasket, ja que s’aconsegueix amb els anys d’experiència, però el que sí podem fer nosaltres és encaminar a un jugador cap a la comprensió del joc, cap al seu futur control”.