Andrea Torres i Nerea Serrano comencen el seu regnat

  • El Gran Teatre acollirà aquesta vesprada, a les 18 hores, l’acte d’exaltació de les Falleres Majors de Xàtiva

ANDREA TORRES MARTÍNEZ . FALLERA MAJOR DE XÀTIVA

“Les Falles són una manera de viure”

Com et defineixes?

Tinc 27 anys i sóc mestra d’Educació Infantil i logopeda. Actualment estic treballant en un centre de Xàtiva com a mestra d’audició i llenguantge. Em considere molt extrovertida, un poc nerviosa i una amant de les falles, de fet sóc fallera des dels tres anys.

Què són per a tu les Falles?

Són una manera de viure. La gent que vivim aquesta festa intensament no la sabem viure sols els cinc dies de Falles i estem al casal tots els divendres, participem en les cavalcades… Estem en totes les activitats que podem. Sóc una persona que li dedica molt de temps a aquesta festa i, al final, s’ha convertit en un model de vida.

Per què decidires presentar-te com a Fallera Major de Xàtiva?

Era una cosa que tenia guardada des de fa molt de temps. Quan vaig ser Fallera Major Infantil de Xàtiva va ser una experiència molt bonica i tenia ganes de viure-ho com a major, des d’un altre punt de vista, i poder conèixer des de dins la nostra festa.

Quins records tens d’aquell any com a Fallera Major Infantil de Xàtiva?

Ho recorde molt diferent. Han passat 15 anys i les Falles de Xàtiva han canviat molt. La festa, malgrat ser tradicional, sempre evoluciona. És un dels records fallers més bonic que tinc i va ser un any molt especial.

Què significa ser la màxima representant  de la festa de la teua ciutat?

És un orgull. Està sent un any meravellós. Estem assistint a molts actes i les falles estan totalment bolcades amb nosaltres. Vull donar les gràcies a totes les comissions pel tracte que estem rebent.

Com has viscut aquests últims mesos?

Han sigut uns mesos molt intensos… Des del moment de la telefonada fins al dia del nomenament vam tindre uns mesos d’aturada d’actes però, malgrat açò, vam aprofitar per deixar coses preparades com la indumentària. Des del nomenament ja ha sigut un no parar, tots els cap de setmana hem tingut actes i, com a novetat d’enguany, hem pogut rendir homenatge vestides de fallera a les Falleres Majors de totes les comissions.

Com afrontes l’acte d’exaltació que tindrà lloc aquest diumenge?

Expectant. L’he imaginat moltes vegades però fins que no arribe aquest moment no sabré com és. Espere que siga molt emocionant.

Quin és el moment que més esperes de les Falles d’enguany?

El primer l’exaltació, el moment de rebre la banda… Després, la crida ja que estar en el balcó i poder dir que les Falles ja s’acosten de segur serà un moment molt emocionant.

Com estas vivint aquesta experiència amb la teua Cort d’Honor?

La meua Cort està formada per les meues amigues María, Sara, Marta i Ofelia i estem fent un equip genial. Ens coneixíem de fa molts anys i som quatre dones molt falleres. M’estan ajudant en tot i estan igual o més contentes que jo.

Per què convidaries als nostres lectors a que vinguen a gaudir de la festa fallera de Xàtiva?

Espere que siguen unes falles on tots ens ho passem super bé i, si pot ser, amb gens de pluja. Als lectors de municipis i comarques veïnes els convidaria a que vinguen a conèixer les Falles de Xàtiva, el seu color, la llum, l’olor a pólvora… Que vinguen i que les gaudisquen.

IMG_9791

NEREA SERRANO RAMÍREZ . FALLERA MAJOR INFANTIL DE XÀTIVA

“Viuré l’exaltació amb molt d’entusiasme”

Per a la gent que no et coneix, conta’ns com eres.

Tinc 13 anys i actualment estudie en 1r d’ESO en Nuestra Señora de la Seo, les Dominiques. M’agrada molt el volei i de major m’agradaria ser professora.

Des de quan eres fallera?

Sóc fallera des dels tres anys de la Falla Verge del Carmen.

Que  signifiquen les Falles per a tu?

Són un sentiment molt gran i convide a tota la gent que no sap el que són que vinguen a viure aquesta festa. M’agrada molt viure-les.

De tots els actes quins són els que més t’agraden?

La crida i l’ofrena. La crida és l’acte que aquest any espere amb més ganes ja que és el moment que dones la benvinguda a les falles i el moment on convides a tots a que les gaudisquen amb tu. De segur que serà un acte amb molt de sentiment.

Aquest diumenge arriba el moment de l’exaltació.

La viuré amb molt d’entusiasme i tinc moltes ganes de que arribe ja el moment.

Ser Fallera Major Infantil de Xàtiva que ha suposat per a tu?

És una gran responsabilitat i espere poder complir el càrrec com els xiquets i les xiquetes de Xàtiva ho mereixen.

Com va ser el moment que et van cridar per anunciar-te que eres l’elegida com a Fallera Major Infantil de 2018?

Ho vaig viure molt intensament. Va ser un moment molt sentimental.

Com esta sent l’experiència fins al moment?

Molt bona perquè m’ho passe molt bé en tots els actes i tot està sent molt bonic.

Què diries de la teua Cort d’Honor infantil?

La meua Cort està formada per Aitana, Vega, Susana i Esther i estem vivint al màxim cada acte. Elles també tenen moltes ganes de que arribe el moment ja que són molt falleres.

Un desig per aquesta setmana fallera.

Espere que tots els fallers i falleres de Xàtiva i els veïns i visitants s’ho passen molt bé amb nosaltres i que gaudisquen al màxim d’aquests dies de festa que tenim per davant.

IMATGES ESTUDIO FEDERICO