“Anem a tenir informats contínuament amb un sol clic a uns 10.000 ciutadans de Canals”

Seguint en aquest especial de la Fira de Canals, i dins de la nostra secció ,’Hem vist de prop…’, aquesta setmana ens hem volgut acostar un poc més i examinar la regidoria de noves tecnologies, encapçalada per Antonio Pérez. Aquests dies s’ha posat en marxa una nova aplicació per a smartphones, per a que tots aquells que vulguen gaudir dels dies de festa tinguen tota la informació necessària al seu abast, d’una manera fàcil i senzilla.

IMG-20130906-WA0004La regidoria de noves tecnologies s’ha convertit en una ferramenta indispensable en molts dels ajuntaments de la nostra zona, ja que garantiu nous productes i noves formules per accedir més fàcil i còmodament a la informació.

Així és, farà uns deu anys per fer arribar la informació als nostres veïns s’utilitzaven els mitjos tradicionals com el BIM, que encara l’utilitzem, o el reconegut ban. Clar, d’un temps cap ací la societat ha canviat i està molt més modernitzada i connectada. Per aquest motiu vam començar per crear una web pròpia per a les festes dins de la de l’Ajuntament. En ella apareix tota la informació de les festes així com la programació per aquests dies de Fira.

I ara s’ha donat un pas més avant.

appSí, se’ns va ocórrer la idea de que hui en dia, qualsevol persona, sobretot els més joves, té l’oportunitat d’accedir a aquesta informació d’una manera més fàcil. Som molts els que estem tot el dia en el mòbil, consultant diferents coses, i ens vam decidir per aquesta aplicació.

En què consisteix aquesta idea?

Es tracta d’una app que d’una forma senzilla permet tenir en la teua mà tota la informació d’aquestes festes, a més de poder interactuar amb la pròpia aplicació.

Si tenim la programació de la Fira a la pàgina web, quina millora ens pot oferir tenir aquesta aplicació?

Per exemple, tots els mòbils de hui en dia tenen localització en gps, pel que podrem conèixer en cada moment no sols els esdeveniments que es realitzen i el seu lloc, sinó a quina distància estan de on es trobem nosaltres. Així, si no eres de Canals, pots guiar-te a través dels carrers per arribar allà on vulgues.

L’Ajuntament ha volgut estar també amb aquesta tendència d’aprofitar tota la versatilitat d’aquests smartphones.

Efectivament. L’altre dia vaig estar revisant els percentatges d’implantació dels smartphones a Canals. Quan parlem d’aquests aparells, hem de distingir entre els que funcionen en Android, els Windows Mobile o els Iphones. El 90% dels mòbils de Canals són smartphones i sobre el 90% de la gent que utilitza aquests telèfons ho fan amb Android. Per aquest motiu, amb aquestes dades anem arribar a uns 10.000 ciutadans de Canals, tenint-les informades contínuament amb un sol clic.

Un altra de les novetats és la forma de descàrrega, ja que qui la vulga tenir instal·lada i no li arribe mitjançant l’enllaç o a la popular Play Store ho pot fer amb un codi QR.

Una part fonamental de l’aplicació és la de compartir. Qui se la descarregue pot compartir-la per whatsapp, per twitter, per facebook… a les seues amistats. Per si açò no fora suficient, tot aquell que ho desitge pot capturar un dels molts codis QR que hi hauran per la població i que t’enllacen directament al lloc de descàrrega. És una molt bona forma de fer arribar aquesta informació a tots els canalins i als visitants.

3Des de quin dia està en marxa l’aplicació?

Des del passat 31 d’agost.

Una setmana després, tenim ja algunes xifres?

Sí, les estadístiques que tenim són molt positives ja que en sols 3 dies rondàvem les 450 descàrregues. Quan vagen passant els dies i s’arrimen les festes arribarem a una major implantació. Sincerament no tenim cap objectiu de xifres marcat i amb aquesta resposta d’aquests dies em done per més que satisfet. És una experiència pilot i ho fem per veure com respon la gent i per a intentar millorar de cara als propers anys.

Qui és l’encarregat de fer aquesta aplicació?

S’ha realitzat des del propi Ajuntament, no hi ha hagut ningun cost addicional. A més, és gratuït per a qui se’l descarregue.

Parlant de noves tecnologies a nivell de regidoria, també s’ha obert una plana web molt més versàtil, actual i que interactua amb el ciutadà.

Al final la situació és complicada i tenim que fer més amb menys. Som una regidoria nova i començar en els recursos d’aquests temps és complicat ja que són molt reduïts. Nosaltres intentem anar millorant en el que podem, poc a poc.

2

Què ens pots avançar del streaming?
No puc avançar molt, però la idea és llançar per internet de forma directa tots els esdeveniments que anem fent. Hem estat parlant amb l’empresa que organitza els espectacles i volem, especialment, duro endavant sobretot en la zona jove. Així, cada persona en sa casa podrà estar veient el que passa allí amb el seu ordinador.

Per a finalitzar, què és el que més t’agrada d’aquestes festes?

Crec que hi ha tant i de tanta varietat que és molt complicat quedar-se amb una cosa. Jo anime a tot el món a participar i a estar amb nosaltres, tant a les paelles, les disfresses, els autos locos… Depèn dels gustos de cadascun, però tenim una Fira que està molt bé.

app2