Anglesos, francesos, holandesos i belgues encapçalen el turisme estranger a Ontinyent

  • La ciutat dona a conèixer durant la jornada de hui en Fitur el ball de les nou figures dels cabets i la típica cassola d’arròs al forn que s’elabora en la capital de la Vall d’Albaida

Anglesos, francesos, holandesos i belgues encapçalaren en 2018 el turisme estranger a Ontinyent. Així es desprèn de les dades replegades per la Tourist Info en 2018, que consoliden una evolució a l’alça de l’atenció a turistes de fora de la Unió Europea: dels 1.522 turistes estrangers (xifra pràcticament igual a la de l’any anterior) 150 han arribat de fóra d’Europa, front als 95 de 2017.

En concret, dels turistes europeus que passaren per la Tourist Info, destaquen els visitants del Regne Unit que suposen vora el 30% del turisme estranger a la ciutat, així com també els turistes de França (15%) Holanda (10%) i Bèlgica (10%). Quant als països extracomunitaris, Ontinyent ha duplicat els visitants d’Argentina i ha rebut, per primera vegada, visitants del Japó i Nova Zelanda. Així mateix, continua a l’alça l’arribada de visitants d’Austràlia, Brasil, Estats Units i Canadà. Informació local, festes i paratges naturals és la informació més demanda per este grup.

Quant al turisme nacional, es manté al voltant de 20.000 els visitants que passaren per la Tourist Info, havent vist augmentat els turistes de la Comunitat Valenciana en un 5% respecte a l’any anterior. Els visitants de les províncies més destacades continuen sent Madrid, Catalunya i Andalusia, tot i que s’ha registrat un augment dels visitants de Castella i Lleó, Castella La Manxa, La Rioja i País Basc.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que “evidentment no tots els visitants passen per la Tourist Info, però estes dades ens serveixen com a aproximació vàlida per fer un seguiment del turisme que ens arriba a la ciutat, i en aquest sentit aquesta és una dada positiva i que ens motiva a seguir projectant a l’exterior els atractius turístics de la ciutat”, manifestava.

Participació a Fitur 2019

Per continuar projectant Ontinyent cap a l’exterior i mostrar les tradicions de la ciutat, l’Ajuntament està participant en la Fira Internacional de Turisme (FITUR). Hui, dissabte 26 de gener, tindrà lloc la representació històrica del tradicional ball dels nou cabets d’Ontinyent així com les degustacions de la típica cassola d’arròs al forn, vins i embotits.

El Rei i Popeye; el Tinyós i el Negre; el Tricorni i el Gros; el Barret Verd; Dues Puntes i Manduca. Les figures dels nou cabets d’Ontinyent viatjaran la propera setmana a Madrid per participar a la Fira Internacional de Turisme “FITUR”, dins d’un desplaçament organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de l’Associació de Gegants i Cabets per projectar els atractius de la ciutat, i al que s’inclourà una històrica representació del “Ball dels Cabets”, la música de tabal i dolçaina al so de la qual tradicionalment desfilen les  figures a la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “enguany junt als atractius gastronòmics, paratges naturals, el barri medieval i les nostres festes Morocristianes volem donar protagonisme a estes figures tan nostres, portant-les junt al seu ball i la seua música per mostrar-les als milers de visitants que reuneix tots els anys Fitur”, explicava. El president de l’Associació de Gegants i Cabets, Xavier Llopis, va explicar que “viatjarem amb els 9 cabets perquè per temes de logística no poden viatjar els gegants, però estem encantats d’anar allà on siga i portar el nom d’Ontinyent el més lluny possible i sobretot difondre la nostra manera d’entendre la festa de gegants i cabets, que era precisament una de les missions de l’associació quan es van recuperar les figures”, manifestava.

Pablo Úbeda avançava que la gastronomia d’Ontinyent també tindrà el seu protagonisme especial perquè “els i les visitants podran degustar la nostra típica cassola d’arròs al forn, així com vins i embotits. La gastronomia forma part de la nostra identitat i volem donar-la a conèixer com l’atractiu que és”, manifestava. Ontinyent participa en FITUR al marc de l’estand de la Diputació de València, dedicat al turisme d’interior, on es mostraran els atractius turístics de la ciutat des d’àmbits com el cultural, paisatgístic, industrial, gastronòmic o històric. Úbeda, destacava que “l’abast potencial de FITUR és molt gran, milers de persones ens visitaran i volem oferir tots els nostres atractius com a ciutat per atraure un turisme de qualitat que tinga un impacte positiu en l’economia local”, concloïa.