Anna estalviarà més de 10.000 euros anuals en la factura de la llum amb els led de Diputació

La Diputació de València propiciarà amb el Pla d’Eficiència Energètica per a l’enllumenat públic un estalvi en Anna de 10.491 euros anuals en la factura de l’electricitat. El cost del projecte ascendeix a 71.215 euros i serà finançat totalment per la corporació provincial.

La població de la Canal de Navarrés ha canviat el seu antic enllumenat de vapor de sodi, de 150, per 254 bombetes led de substitució directa, de 55 i 45 watts. Gran part de les lluminàries ja han sigut instal·lades en el casc urbà d’Anna el que propiciarà una reducció de l’emissió de 19 tones de CO2 anuals a l’atmosfera.

Un total de 211 municipis de la província s’ha acollit ja al Pla d’Eficiència Energètica per a l’Enllumenat Públic de la Diputació que suposa una inversió de 30 milions d’euros i pretén canviar 200.000 punts de llum de 150 watts per 200.000 bombetes LED de 50 watts. Amb un funcionament de 8 hores diàries de les lluminàries, s’aconseguirà reduir la contaminació en evitar la propagació de 14.600 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any.

La iniciativa té com a objectiu finançar el cost total que suposa la substitució de les bombetes actuals de l’enllumenat públic exterior per bombetes led de substitució directa, la qual cosa permetrà a les corporacions locals estalviar en la factura elèctrica i recuperar la inversió realitzada en aquest àmbit en un any i mitjà.