Apostant per l’ocupació local

  • L’Ajuntament de Canals crea un total de 494 llocs de treball apostant per contractes dignes i de qualitat

Des de l’any 2015 fins al 2018 l’Ajuntament de Canals ha creat un total de 494 llocs de treball que han ocupat joves que estan estudiant, joves que recentment han acabat els seus estudis o que duien temps sense accedir al món laboral; també adults amb un període llarg en l’atur, gràcies al programa Canals Ocupació, o bé d’altres que volien millorar la seua ocupació o que pel seu perfil professional havien de completar els mesos de parada laboral, com és el cas dels Agrícoles.

Aquest fet ha sigut possible gràcies a l’adhesió a programes com la Dipu et beca, l’Escola Taller, EMCUJU, EMPUJU, EMCORD o EMCORP, els Tallers d’Ocupació, les beques post-grau de la Dipu, el SEPE Agrícoles, els plans conjunt entre les Administracions, entre altres, alguns dels quals han oferit treball i formació alhora. Però a més, l’Ajuntament de Canals, per primera volta, també ha facilitat llocs de feina propis finançats íntegrament amb el pressupost municipal.

A aquestes dades tan positives, cal sumar la llavor que s’està portant a terme des del servei d’orientació laboral del departament de Canals Ocupació. Des de l’inici el mes de juny del 2018 fins desembre del mateix any, al voltant de 200 persones van ser inscrites i van rebre atenció personalitzada. A més, de tots els inscrits, unes 30 persones han aconseguit un contracte laboral. Cal destacar que el treball d’aquest departament no s’ha centrat únicament en les persones que es troben en recerca de d’ocupació, sinó que també s’ha contactant amb empreses que buscaven treballadors per ocupar llocs que tenien vacants.

L’alcalde Ricardo Requena ha afirmat estar “satisfet amb els resultats obtinguts després d’aquests quatre anys”.