“Aquest any ha augmentat la sostenibilitat dels monuments fallers i ha disminuït el vandalisme”

Xàtiva tornava a la normalitat a primera hora del dimecres 20 de març gràcies al treball realitzat durant la nit de la cremà pel dispositiu de neteja. Per conèixer tots els detalls hem parlat amb la seua responsable, Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient, Gestió de Residus i Medi Ambient.

Uns dies després del final de les Falles, quin és el balanç?

En general fem un balanç molt positiu. El dispositiu de neteja viària de la nit de la cremà es va posar en marxa a la mitjanit, acabant el servei al voltant de les 7 del matí del dia 20, mentre que el dispositiu de Bombers, Protecció Civil i Policia Local ho va fer a les 23 hores, finalitzant al voltant de les 3 de la matinada. Aquest dispositiu va funcionar amb total normalitat, sols la presència intermitent de la pluja va endarrerir en algun moment aquestes tasques.

Què s’ha fet amb les cendres recollides?

S’ha habilitat un solar a la part de darrere de l’ecoparc on s’han deixat totes restes durant un període de 10 dies. Una vegada passen aquestes jornades, les restes seran traslladades a un gestor autoritzat per al seu tractament.

Des de la Regidoria es potencia la sostenibilitat de les Falles en totes les seues vessants, també en el seu monument. De fet es premiarà en uns dies a la comissió amb el monument més sostenible. S’està prenent consciència?

Aquest any ha augmentat la sostenibilitat dels monuments, és a dir, han hagut més materials combustibles que en altres ocasions, pel que açò també ha ajudat a facilitar l’arreplega de les restes i de les cendres. Anem pel bon camí i cal donar l’enhorabona a les diferents comissions per la seua adhesió a la carta “Per unes Falles sostenibles” ja que veiem com en el seu primer any s’està respectant.

Se sol mesurar l’afluència de gent a les diferents festes pel l’índex de recollida de fem. Quin ha estat a Xàtiva durant aquests dies?

Podem afirmar que han sigut unes falles més visitades que en altres edicions. El dia 16 i 17 va haver una recollida de residus inferior a 2018, però els dies 18, 19 i 20 hem registrat un 13%, un 17% i un 15% més, respectivament, de quilos de fem. Concretament, parlem de 29.500 quilos, 28.500 quilos i 31.800 quilos en aquestes jornades festives. Els dies 16 i 17 vam registrar una diferència en negatiu del 0’5% i del 12%, respectivament, comparant-ho amb 2018.

Un dels problemes que més es registren en aquests dies és el dany al mobiliari urbà.

En aquest sentit vull felicitar tant a les comissions falleres com a la ciutadania ja que hem registrat molts menys danys que en altres ocasions. Per exemple, en papereres hem passat de 16 danys en 2018 a 9 en 2019. Malgrat els pocs incidents cal lamentar que un contenidor de residus urbans i orgànics va començar a cremar i altre va aparèixer amb danys de pintura. Però, com dic, el vandalisme ha disminuït i el balanç ha de ser positiu.

De cara al futur, on s’ha de seguir millorant per compatibilitzar al màxim la festa amb la gestió dels residus?

Per als propers anys hem d’intentar millorar la zona de les carpes ja que no es pot netejar tant bé durant la setmana fallera. Quan es desmunten a l’endemà del dia de Sant Josep estem pendents per, de seguida, enviar un equip per netejar l’espai. Durant la setmana fallera és costós que pase la maquinària però sí que ho fan els treballadors manuals.