Aquest dissabte comença el Fesitval SOXXI Vila de Canals

El proper dissabte 16 de febrer comença la 3a Edició del Festival SOXXI Vila de Canals, malgrat la joventut del qual està convertint-se en un consolidat nucli de creació i aparador de la realitat actual nacional i internacional de l’art, la cultura i en especial la música de hui.

SO és un projecte per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies que mitjançant suggerents propostes busca la mixtura i el mestissatge de les diverses arts que en el seu escenari conflueixen. Les multidisciplinars propostes  que s’ofereixen aglutina la percussió, l’electroacústica, el videoart, la dansa, la veu, el teatre i la pintura entre altres disciplines, que mitjançant el repertori dels grans clàssics contemporanis i del repertori  de  nova creació, de reconeguts compositors nacionals, apropen el públic en general a la més actual forma de veure i d’entendre la creació hui.

CartellSOXXIEn aquesta tercera edició SOXXI té el privilegi de comptar amb destacats artistes nacionals i internacionals, que al llarg dels cinc concerts programats des de febrer fins a juliolconvertiran aquesta població valenciana en un important epicentre de cultura i arts actuals.

El duet format pel percussionista Eloy Lurueña i el trombonista Pedro Ortuño, tots dos membres de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, seran els  encarregats de l’obertura del Festival, el proper 16 de Febrer, oferint una proposta centrada en la creació nacional amb consagrats compositors com Luis de Pablo i  Polo Vallejo concloent aquest primer concert amb la presentació en primícia del seu projecte Tectònica Sonora II, per a instruments de metall, trombó i  electrònica en viu de creació pròpia.

El concert del 9 de Març estarà a càrrec de qui, sens dubte, és un dels joves i més prometedors duets de percussió del país. FUSION PERCUSSION DUO, guardonats en els principals certàmens de música de cambra nacionals oferiran un programa amb  peces del repertori clàssic contemporani  per a la formació, peces del repertori internacional més fresc i una estrena absoluta del compositor alacantí  J. Manuel Castelló.

La proposta del 13 d’ Abril és IMPOSIBLE INSIDE. En ella es mesclen el videoart, les subtileses melangioses del cello, la flexibilitat de la flauta i el ritme i  els colors de la percussió amb diferents estrenes nacionals i estrenes absolutes del madrileny Alberto Bernal. En  aquesta  edició, el compositor ens proposa a més interactuar amb una instal·lació que estarà exposada al llarg de tot el Festival.

El 18 de Maig passaran per l’escenari de SOXXI l’ensemble VPA (Valencia Percussion Academy) que junt el Grup Vocal MUSICANT oferiran al públic, amb  un gran desplegament instrumental, la contundència de la música de Xenakis o els extrems de la música japonesa junt a  delicades peces per a ensemble vocal.

La cloenda  d’aquesta magnífica edició serà el 6 de Juliol  i estarà dedicada al compositor cubà resident a Dinamarca Louis Aguirre. El propi compositor visitarà el Festival i oferirà una conferència-concert el dia 5 de Juliol sobre la  gènesi de la seua musical. L’espectacular concert monogràfic del dia 6 estarà  rubricat  pel qui sens dubte és un dels principals exponents de la percussió internacional, NEOPERCUSIÓN que junt amb la solista internacional, l’eslovena Karolina Leedo i els membres del Projecte  SOXXI conclouran amb la salvatge i tronadora música d’Aguirre aquesta 3ª Edició de Cultura i Arts contemporànies.

Tots els concerts es celebraran a les 19:30 hores en el Centre Cultural Calixte III i seran d’entrada lliure.