“Aquest estiu tindrem 65 joves fent pràctiques amb nosaltres”

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer el llistat dels seleccionats per a participar en el programa de pràctiques formatives per a estudiants. Els admesos treballaran durant els mesos de juliol i agost a raó de 500 euros bruts. Després de les 374 sol·licituds, des del consistori es van demandar 20 places més de les 45 concedides en un principi, places que han sigut aprovades.

Rècord enguany de peticions i d’admesos per a les beques de Diputació.

Sí, enguany, tal com vam fer en la passada edició, des del departament d’educació demandarem 45 becaris a la Diputació i, vistes les necessitats dels serveis, férem una petició de 20 becaris més. Aquesta petició ens l’han aprovat, per la qual cosa disposarem de 65 joves fent pràctiques amb nosaltres aquest estiu.

A on se’ls destinarà?

Tots ells, juntament amb els 20 nous, es repartiran entre les diferents àrees de l’Ajuntament i potser el nombre major l’abastarà l’àrea d’educació a causa de les diferents escoletes d’estiu, com la de Gozalbes Vera, que gràcies a ells permet als pares disposar de preus més baixos. El dia 1 comencen el seu contracte pel que aquest dilluns farem una recepció als primers 45 seleccionats.

Uns becaris molt preparats.

Enguany hi ha hagut 100 sol·licituds més i he de ressaltar l’altíssim nivell dels sol·licitants. Hi ha gent que s’ha presentat amb dues titulacions ja finalitzades, altres que estan estudiant un màster… tots ells òbviament van a estar amb nosaltres, així com els que estiguen passant majors dificultats econòmiques.

Quins criteris s’han seguit per a l’elecció?

Es tracta d’una baremació tècnica amb uns criteris estipulats per Diputació i amb uns altres que nosaltres podem afegir, mitjançant la qual es puntua als diferents aspirants segons les seues característiques. Per açò, hem donat un punt per necessitat socioeconòmica per a ajudar a aquestes famílies que ho estan passant més mal. El que puntuem és l’experiència professional, pràctiques formatives, cursos realitzats, la nota mitjana de l’expedient així com altres titulacions superiors, entre d’altres.

Una iniciativa que permet als joves treballar i formar-se.

Sempre ha sigut important, però en aquest cas molt més. Amb açò ajudem a persones que estan en educació superior o formació professional a conèixer quin serà el seu futur i el seu dia a dia i comencen a prendre contacte amb la seua vida laboral.

CONSULTA EL LLISTAT D’ADMESOS