“Arriba el temps de construir i treballar en positiu”

Miquel Lorente, candidat d’Esquerra Unida Xàtiva

“Arriba el temps de construir i treballar en positiu”

Xàtiva ha demanat canvi després de 20 anys.

Evidentment es tanca un cicle amb la caiguda de Rus i amb l’enfonsament del Partit Popular de Xàtiva. Un cicle que s’ha caracteritzat per unes maneres d’actuar molt autoritàries i de les que hem après tot allò que no s’ha de fer. Front açò, sols cal dir que ja forma part del passat, un passat que nosaltres revisarem i denunciarem tot allò que considerem que no està acorde al bon fer. En aquest sentit, nosaltres dúiem al programa la creació d’una comissió de la veritat respecte a tots els sobrecostos que s’han produït i tots els expedients que cal revisar amb tranquil·litat. A més, ara arriba el temps de construir i treballar en positiu ja que s’obri una nova finestra d’oportunitats a Xàtiva.

Esquerra Unida ha superat el seu sostre electoral a Xàtiva amb els millors resultats de la democràcia. Com ho valores?

És un resultat històric. Ens han faltat 41 volts per tenir sis regidors i hem triplicat les xifres dels últims comicis. Açò respon a un recolzament explícit dels veïns a un treball molt dur i específic que hem realitzat en els últims quatre anys i que se suma en un projecte il·lusionant que hem anat constituint amb la gent i que s’ha plasmat al nostre programa. Ara volem que es trasllade al govern.

Un ascens molt important ja que al 2011 passàreu de no tenir representació a obtenir dos regidors i ara heu aconseguit superar, anecdòticament, a Alfonso Rus.

És un ascens que, evidentment, confirma que les coses s’estan fent bé i que eixa altra manera de fer política ha sigut recolzada. Aquest era un dels nostres objectius, que la gent tornara a tindre esperances en la política i que puguera redefinir-la, contemplant-la de baix cap a dalt, sempre amb contacte amb els veïns. En els últims anys no hem deixat en cap moment de reunir-nos i ser corretja de transmissió de les idees i projectes que ens traslladen els col·lectius per portar-ho a l’Ajuntament, el problema és que quasi sempre ens hem trobat amb un frontó anomenat Partit Popular. La gent ha valorat que som una institució que porta molt de temps treballant per Xàtiva i que no hem eixit 15 dies abans de les eleccions.

El PSOE ja ha mostrat la intenció de comptar amb el vostre grup per crear el govern.

És la lectura necessària que s’ha de fer, ja que la ciutadania ha parlat i qualsevol cosa que no fora comptar amb Esquerra Unida seria trair la voluntat del poble. Hem de tenir en compte que el nostre resultat és molt potent i la gent ha dit que hem d’estar governant amb àrees importants.

Recolzeu una majoria àmplia sumant també a Compromís?

Estem d’acord en que ara mateix no sobra ningú, sinó al contrari, tot el món ha d’aportar. Els diferents partits tenim bones propostes i davant el pacte de ciutat i la nova realitat que s’obri, quanta més aportació hi haja molt més millor.

Quines seran les vostres exigències de cara a formar part d’aquesta posició de govern?

Volem que es canvien les maneres de fer política, que es pose l’èmfasi en les persones, prioritzant les necessitant bàsiques, i que hi haja una important promoció econòmica. Açò, junt al pacte de ciutat que volem aconseguir a 20 anys vista i amb unes línies estratègiques a consensuar, són les nostres principals línies de treball.