Augmenta el reciclatge de roba usada a Canals

La recollida selectiva de roba usada i calçat va tornar a incrementar-se durant el 2012 a Canals, una vegada fet públic per Texlimca les dades relatives a l’any passat.

Durant el referit període, els canalins van reciclar 17.200 quilos, que suposa un 2’4% més des que es van instal·lar aquests contenidors l’any 2008, quan es van retirar 16.800 quilos. Aquestes xifres demostren l’elevat ús que per part de la ciutadania se li està donant als 5 punts de recollida selectiva d’aquests materials distribuïts per diferents punts del municipi.

Així doncs, el servei, dirigit pel departament de Medi Ambient, va aconseguir recuperar aquest material en desús, segons va assenyalar el regidor de l’àrea, José Luis Mateu. “Una vegada arreplegada la roba i el calçat, aquests materials passen als centres de classificació i tractament que Texlimca, empresa encarregada de la recollida, posseeix en diferents punts de la comarca, oferint així la possibilitat de donar nous usos a la indumentària o reconvertir-la en altres materials que tinguen ús”, va afirmar Mateu.

A més, dins de la seua política activa de responsabilitat social corporativa, Texlimca col·labora anualment amb l’ajuntament de Canals realitzant aportacions econòmiques desinteressades. Es tracta d’una quantitat econòmica proporcional als quilograms de roba arreplegada en el municipi.