Balanç de la campanya de Nadal des de Gent de la Consolació: gust agredolç

L’associació Gent de la Consolació ha fet balanç de la recent campanya de Nadal. Segons informen han acabat la campanya amb resultats “que ens deixa un gust agredolç. Per una banda constatem que no hi han millores en la vida de moltes famílies de Xàtiva, ans al contrari, en molts casos s’agreugen alarmantment. No hi ha cap signe de recuperació. Per l’altre costat hem vist com la gent s’ha abocat generosament a participar en la campanya i a col·laborar amb aportacions de tota classe, més del que hi haviem imaginat”.

Gent de la Consolació vol donar les gràcies “perquè Xàtiva i també els pobles del voltant han mostrat la cara nadalenca de la solidaritat i la caritat, que tots voldríem veure transformades en justícia social, fruit d’un sistema polític i econòmic just i que mire el bé de les persones, per compte de mirar el benefici del sistema financer i del poder”.

S’ha celebrat l’assemblea anual,  amb èxit d’assistència i participació. La Fundació La Caixa ha fet una aportació d’un centenar de caixes d’aliments molt ben presentades i variades que han servit perquè unes tantes famílies hagen celebrat uns Nadals més festius. Dotze pintors de Xàtiva han aportat el seu art en el disseny del calendari 2014 i que ha comptat amb la desinteressada confecció de la Impremta Grau. S’ha comptat a,b grup de Zumba al Pavelló, amb nombrosa participació. També cal destacar la trentena de racions de dinar diari que aporta el restaurant Pebre Negre.

També cal destacar que l’hipermercat Eroski els va deixar els seus locals per tal d’arreplegar diversos contenidors d’aliments aportats pels clients. Eroski, a més, n’aportà una quantitat considerable. La Campanya del Pollastre, com en anys enrere, ha estat un èxit. La cadena de distribució “Balkánica”, com sempre, ha estat una col·laboradora decisiva. La cursa atlètica de Sant Silvestre, també va comptar amb nombrosa participació. L’Ajuntament ha col·laborat en el transport.  Hi ha hagut aportacions d’aliments, vestits, joguines, etc. per part de particulars i associacions de pobles del voltant, forns que no deixen de facilitar pa i d’altres. Donacions dineràries des de quantitats menors fins a quantitats molt considerades, totes igualment meritòries i esperonades de la mateixa bona voluntat. 187 xiquets han rebut la visita dels Reis gràcies a un magatzem ple de generositat. Del dinar diari se’n beneficien huitanta famílies, com dels aliments que setmanalment es distribueixen i que afecten a més de quatre-centes persones. Més de 300 xiquets amb 630 litres de llet a la setmana, més les galetes corresponents. Els horts socials están funcionant  molt bé. Col·lectius, institucions, instituts, col·legis, comerços, partits polítics, particulars i voluntaris que hi treballen amb humilitat i eficàcia en les diverses seccions que conforma la logística de Gent de la Consolació.