Benigànim culmina la rehabilitació de la Casa Ribelles amb l’arxiu municipal

  • L’alcalde, Juan Antonio Puchades, ha fixat en 10 milions les inversions de la Diputació en els dos últims mandats

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus i l’alcalde de Benigànim, Juan Antonio Puchades, inauguraren el passat cap de setmana el nou arxiu municipal de la localitat, que se situa en la recentment la rehabilitada Casa Ribelles.

D’aquesta manera, després de la culminació de les obres de rehabilitació tots dos edificis s’uneixen com a edifici consistorial.

Inauguración archivo municipal en Benigànim foto_AbulailaAlfonso Rus va afirmar que “a Benigànim em sent com a casa; i, com vinc molt, i el seu alcalde també em visita molt, conec les seues necessitats. En una de les últimes vegades que vaig estar ací, al costat de Juan Puchades, vam veure que era necessari millorar les condicions de l’espai dedicat a l’arxiu municipal… i hui ja estem ací inaugurant-ho”.

Per la seua banda, l’alcalde va manifestar que “amb l’obertura de l’arxiu municipal es posa la guinda final a la rehabilitació de la Casa Ribelles, un edifici que portem restaurant molts anys gràcies a diferents subvencions de la Diputació de València, qui, a més, ha fixat en 10 milions d’euros les inversions de la Diputació de València en els dos últims mandats.

Així mateix, Puchades va recordar que “gràcies a la corporació provincial, Benigànim disposa de serveis que reverteixen en els seus ciutadans, com la millora de carreteres, una plaça, camps de futbol 7 i dues pistes de pàdel; a més d’altres obres de manteniment com el condicionament de carrers i voreres”.

 

Una reforma de 400.000 euros

La Casa Ribelles va ser adquirida per part de l’ajuntament fa més de deu anys, i s’ha anat rehabilitant des de l’any 2007 amb l’ajuda de la Diputació de València.

En total, la reforma integral d’aquest edifici ha suposat una inversió de més de 400.000 euros, provinents tant de les diferents edicions del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) com de convenis singulars. Concretament, l’última fase de les obres s’ha executat amb una subvenció de 90.000 euros que procedeix d’un conveni singular signat amb la institució provincial.

De manera paral·lela, Benigànim està procedint a la reforma d’altres dependències de l’Ajuntament, que finalitzaran pròximament.