Canals crearà un nou Consell Local de Participació Ciutadana

La Regidora de Govern Obert de l’Ajuntament de Canals, Claudia Suárez, ha visitat recentment l’Ajuntament de Quart de Poblet. Allà va mantenir una reunió amb el regidor de participació, Juan Medina. L’objectiu de la visita va ser, segons han indicat, “aprendre d’aquells que ja van iniciar el projecte d’obrir els seus Ajuntaments a la ciutadania fa molts anys. Per tant, la reunió va ser de gran ajuda per poder marcar un pla per Canals”.

L’Ajuntament de Canals ha anunciat que començarà amb l’Ordenança de Transparència i el Reglament de Participació, elaborats de forma oberta i participativa. A partir d’aquí, seguirem amb l’actualització col·laborativa juntament amb la ciutadania de la web de l’Ajuntament per fer-la més accessible i amb canals de participació i debat més directes. A més s’iniciarà un nou Consell Local de Participació Ciutadana que coordine tots els projectes i activitats amb associacions.

De la visita es va prendre bona nota de la importància del teixit associatiu del municipi. Per això s’ha anunciat que una de les primeres mesures que es va a impulsar serà elaborar un registre complet i actualitzat de totes les associacions de Canals, que es publicarà al web municipal. Després s’iniciarà una ronda de contactes per poder traçar nous projectes que milloren la situació del teixit associatiu i, a més, facilitar i incentivar la seua activitat i creixement.