Canals impulsa la creació del museu Ricardo Tormo

Ricardo Cardona, alcalde de Canals: “Volem realitzar un espai commemoratiu per que el nostre campió no desaparega en la història”

Comença a prendre forma la creació de l’esperat museu dedicat a Ricardo Tormo.

Sí, es tracta d’acabar una intenció que teníem des del principi del nostre govern, un compromís que vam agafar amb el poble de Canals. Hem parlat moltíssimes vegades amb gent que sempre ha estat interessada en la llegenda de Ricardo Tormo, des del Moto Club, les Matinals Moteres… Nosaltres volem realitzar un espai commemoratiu per a que el nostre campió no desaparega en la història.

Lloc on estarà situat aquest museuDesprés d’un temps d’estudi, estem en el moment on podem afirmar que comença ja a anar endavant l’idea?

Pensem que ara és el moment adequat per a dur-ho endavant. Tenim un edifici emblemàtic, perfecte per acollir aquest museu, en el qual, a més d’haver una sala històrica de biblioteca contemporània annexa al recinte, tindrem un espai dedicat a Ricardo Tormo.

Per a realitzar-ho, cal d’ajuda ciutadana.

Comencem demanant la participació de la gent. Nosaltres posseïm en els nostres arxius i bens patrimonials certes coses que be podem utilitzar, però ens falta l’ajuda ciutadana per omplir un edifici que constarà de tres plantes. La intenció és obrir dues plantes per a que la gent comence a visitar aquest espai, i poc a poc anar ampliant la seua llegenda.

Quina és la petició que feu als veïns de Canals?

No tan sols demanem la cessió del material, sinó també la seua història. Si una persona té un clauer de Ricardo Tormo, volem plasmar què hi ha darrere d’aquest objecte, com el va aconseguir, quina és la seua anècdota. Açò és el que sol tindre un poble en la seua quotidianitat i enriquirà moltíssim el museu. Per a tenir tota la informació i poder cedir els objectes, els interessats ho podran fer al nostre Pavelló Ricardo Tormo.

Ens pot avançar alguna idea que teniu per aquest espai?

Es tracta de fer un museu que siga dinàmic, imitar al museu de Nino Bravo, i a la vegada fer una sala formativa dels més menuts per a que entenguen quina ha sigut la progressió de les motocicletes des dels seus inicis fins ara, així com les mesures de seguretat en els diferents aspectes d’aquest vehicle. Volem també escoltar la seua veu, tindrem una sala d’audiovisuals on es mostraran diferents documentals i podrem veure la progressió d’aquest esport des dels seus inicis sense financiació i sense patrocini fins a aquests dies.