Canals inicia l’any amb quatre programes d’ocupació

  • Amb aquestes iniciatives s’ha contractat a 25 aturats

L’alcalde de Canals, Ricardo Requena, ha donat aquesta setmana la benvinguda als nous treballadors municipals, els quals han sigut contractats gràcies a quatre programes per fer front a l’atur.

De la mà dels programes d’ocupació EMCORD i EMCORP han arribat 12 noves persones que treballaran durant sis mesos a jornada completa en els diferents departaments municipals: Benestar Social, Serveis Municipals, Urbanisme, Cultura… La quantitat econòmica total dels dos programes és de 105.452’66 euros subvencionats majoritàriament pel LABORA, però també amb una aportació municipal del 10%, aproximadament.

Un altre dels programes que s’han impulsat des del Consistori canalí és el Taller d’Ocupació, que comptarà amb deu alumnes, un director, un auxiliar d’administratiu i un docent d’obra durant un any, amb l’objectiu de construir aules de formació. Aquest pla compta amb una subvenció de LABORA de 199.830 euros i l’Ajuntament aporta 40.000 euros.

Finalment, pel que fa al Conveni agrícola també entraran a formar part d’aquest tres persones en la brigada de neteja de camins durant dos mesos. En aquest cas es compta amb una subvenció de 9.704’30 euros del SEPE i amb una aportació per part de l’Ajuntament de 232’40 euros.

Requena va informar als nous contractats al voltant de quants diners van a disposar-se per part de l’Administració Pública Local, Autonòmica i Nacional, per a les seues contractacions, dels mesos de durada i de la jornada a completar i, sobretot, motivar-los a aquesta nova etapa laboral gràcies a la qual, no sols es beneficiaran directament ells i les seues famílies, sinó que a més a més, el poble veurà millorades moltes de les seues prestacions de cara a la ciutadania.