Canals rep 10.000 euros per a treballar en memòria històrica

L’Ajuntament de Canals és un dels municipis que rebrà una ajuda de la Conselleria de Justícia amb l’objectiu de realitzar projectes i iniciatives en matèria de recuperació històrica. La localitat ha sigut beneficiada amb 10.000 euros que és la quantia màxima d’aquesta ajuda.

Aquesta aportació econòmica permet que l’Ajuntament complisca els seus objectius de fer visible i posar en valor la història del poble de Canals, construir una identitat ciutadana responsable i respectuosa en el seu entorn i amb el seu passat, a banda d’aconseguir una implicació responsable per part dels ciutadans en per a la preservació i divulgació del patrimoni cultural. També es podrà treballar per garantir un espai de respecte, d’expressió de llibertat i reivindicació dels drets humans en una cultura democràtica promovent la col·laboració amb l’administració, amb associacions culturals de Canals i amb organismes acadèmics que recolzen aquest tipus d’iniciatives.

Entre els projectes proposats des del consistori de Canals són “Recuperant la memòria històrica de la Vila de Canals” i “Treballem la memòria Canals”, es troben actuacions com la recerca documental referent al municipi de Canals en diferents organismes i arxius, així com el treball coordinat amb centres universitaris i centres educatius de la localitat.

Aquestos projectes permetran interpretar vestigis del període de la dictadura de Franco que existeixen als carrers del municipi i l’edició d’un llibre sobre Canals durant la Guerra Civil espanyola i la dictadura. D’aquesta manera, es podrà donar a conèixer la història de Canals als més joves de la localitat.