Canals viu el seu dia gran

IMG_4228El dimecres 16, ficats ja de ple en les festes més esperades pels canalins, començava amb molta intensitat. A primera hora del matí va donar inici el Parell infantil, on tant Víctor Orón, Bandera infantil, com Víctor Sanchis, Cuiros infantil, van ser els encarregats d’anar a lloms d’uns xicotets cavalls per repartir tot tipus de joguets entre els assistents. L’acte va finalitzar a la plaça de l’ajuntament, una zona repleta de gent que esperava el primer Vitol i la baixada de la bandera.

Va ser a les 11 del matí quIMG_4300an les Festeres de Gràcia i les seues respectives Corts d’Honor arribaven amb el vestit regional a la Casa de la Vila. Allà, des del balcó de l’ajuntament, van convidar a tots els seus conciutadans a gaudir al màxim d’aquests dies i van llançar els vitols en honor al seu patró Sant Antoni. Un acte molt emocionant que precedia a un altre no exempt també de moments emotius: l’Ofrena.IMG_4252

Van ser nombrosos els que van participar un any més en aquesta arrelada tradició de retre homenatge a Sant Antoni, plenant els carrers cèntrics de la ciutat de color i alegria. Passades les 12:30 hores del migdia era el torn per Andrea Sanchis, Festera de Gràcia infantil, i uns minuts més tard entrava a l’església Ángela María Alventosa, Festera de Gràcia d’aquest 2013, ambdues molt emocionades davant aquest moment tan especial. Va tancar l’acte Ricardo Cardona, alcalde del municipi, amb els seus regidors i la resta de partits polítics de Canals, que van presenciar la missa en honor al patró.

La vesprada va seguir intensa amb la presentació dels festers de 2014 i la cavalcada de carrosses. Però va ser a les 21 hores quan va arribar el moment més esperat: la cremà de la foguera més gran del món, aquest any batejada com la ‘Major’. Amb una plaça on no hi cabia una persona més, es va complir com no podia ser d’una altra manera, un ritual que es remunta segles enrere, i va inundar de calor la gèlida nit que s’havia instal·lat en aquest municipi de la Costera.

IMG_4329

El proper dissabte al nostre exemplar, tota la informació pas a pas d’aquests dies de festa.