Carles Dénia presenta ‘Cant espiritual’ al Gran Teatre de Xàtiva

  • El músic de Gandia ret homenatge al seu paisà, el poeta Ausiàs March, aquest divendres 2 de febrer a les 22 hores 

Aquest divendres, 2 de gener, a les 22 hores, el Gran Teatre de Xàtiva acollirà el concert de presentació de Cant Espiritual, el nou espectacle del músic i cantant Carles Dénia, que posa música, veu i dansa a la considerada obra magna del poeta medieval Ausiàs March.

Els 224 versos potents i metafísics que componen el Cant espiritual no han estat musicats mai fins ara. Carles Dénia els trasllada al segle XXI en un espectacle ple de passió i de ritme, amb tocs de jazz, flamenc i música mediterrània, amb la sàvia barreja de sons que caracteritza l’obra del cantant de Gandia. “L’estil musical és lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral i polièdric com ho és el mateix poema”, explica l’autor.

Dénia s’acompanya de reeixits músics: Albert Sanz (piano i teclats). Aleix Tobias i David Domínguez (percussions), Pau Figueres (guitarres), Ismael Alcina (baix) i Andrés Belmonte (flautes). La representació incorpora dansa de la mà del ballador cordovès Daniel Navarro.

Després de l’exitosa estrena a Gandia el passat 15 de desembre, Xàtiva és la segona ciutat que acull l’espectacle per desig de l’artista. La pròxima parada del Cant Espiritual serà el 24 de març al Teatre Rialto de València.

Per altra banda, el disc, que esta setmana ix al carrer, compta amb l’aportació artística del xativí Artur Heras (portada), Dani Àlvarez (fotografia) i Tesa Crespo (disseny), i la col·laboració de Robert Archer (King’s College London), considerat com el major expert mundial en Ausiàs March.

Aquest serà el quart disc de Carles Dénia (compositor, arranjador, productor i cantant nascut a Gandia el 1971), després dels guardonats Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2008), El Paradís de les paraules (Comboi Records, 2011) i L’home insomne (Comboi Records, 2015), estrenat a Xàtiva en 2015.