El PSPV acusa a Rus d’instigar la paralització de la planta de Llanera per la guerra que viu el PP

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha alertat que “la satisfacció de que el Consorci de Residus demane ara la paralització del projecte del macroabocador no ens ha de fer perdre de vista que Rus està usant este organisme com a camp de batalla per a les seues ambicions personals”. Cerdà alerta així que “Rus no ha instigat l’oposició al macroabocador per convicció de respecte al medi ambient i la sostenibilitat, sinó perquè així està trencant la gestió de la presidència de qui fins fa poc era el seu número 2, Vicent Parra, i la planificació sobre els residus de la Generalitat d’Alberto Fabra”.

Però a més el regidor del PSPV destaca que “este és el rerefons real del desgavell del PP dins del COR, i no perquè ho diem els socialistes, sinó perquè és el mateix president del Consorci, Vicent Parra, qui ho afirma”. No obstant Cerdà alerta que esta campanya de guerra interna d’Alfonso Rus dins del PP valencià “amenaça amb bloquejar la gestió d’un dels serveis públics dels ciutadans com és la recollida del fem, però també el govern municipal de la ciutat”.

Així Roger Cerdà explica que “tot el projecte que defensava el PP de forma ifrangible s’ha vingut avall en eixir les lluites internes pel poder, i mentrestant pel camí s’està perdent el temps per tal de dissenyar un sistema sostenible de gestió dels residus, com ha defensat la ciutadania i les forces progressistes des del primer moment”. Cerdà alerta així que “si Vicent Parra s’enroca en la seua posició per l’enfrontament amb Rus i la Generalitat no dóna un pas decisiu per finiquitar el projecte del macroabocador, seran els ciutadans qui hauran de pagar de la seua butxaca el desgavell del PP, com ho estan fent amb l’increment de la taxa des de l’any passat”.

El cap de l’oposició de Xàtiva a més a més afirma que “este enfrontament entre Rus i Parra està afectant internament al govern municipal”, i ha recordat que l’any passat l’alcalde va arribar a anunciar que anava a deixar a Parra sense responsabilitats dins del seu equip de govern. A més Roger Cerdà li recorda a Rus que “hauria de preocupar-se més per exigir a Fabra els 5,7 milions que li deu la Generalitat a l’Ajuntament de Xàtiva, i no tant per prendre-li la cadira del poder dins del PP”.