Roger Cerdà es reuneix amb el president del Col·legi d’Arquitectes de València

  • El socialista vol establir una relació de col·laboració i treball conjunt amb aquest col·lectiu professional

Roger Cerdà es reunia dilluns amb el president del Col·legi d’Arquitectes de València, Mariano Bolant, i amb el delegat a la nostra ciutat, Enrique Argente. Durant la reunió, celebrada a la seu de la delegació territorial del Col·legi d’Arquitectes a Xàtiva, Cerdà ha exposat la seua voluntat d’establir una relació de col·laboració fluida amb aquest col·lectiu professional. Mariano Bolant ha manifestat que el col·legi “va apostar pel centre històric de Xàtiva quan va obrir la seu a la plaça Roca”. Per la seua banda, Cerdà va coincidir en la idea fonamental de la recuperació del patrimoni per establir un concepte de ciutat, tot expressant que el col·legi d’arquitectes “és un exemple a seguir en quant a la dotació de serveis al nucli antic que contribuïsca a la seua regeneració i estimule l’activitat econòmica i l’afluència de públic cap a aquesta zona de la ciutat”.

Cerdà creu que una de les actuacions prioritàries és el desenvolupament del pla especial del nucli antic. En relació amb aquest assumpte, el president del Col·legi d’Arquitectes va suggerir que cal posar en marxa un mecanisme de recuperació del parc immobiliari del nucli antic que incloga protocols d’actuació en qüestions estructurals, d’accessibilitat i d’eficiència energètica, amb referència al reglament tècnic de l’edificació.

Roger Cerdà també va indicar la importància de recuperar la comissió mixta entre l’Ajuntament de Xàtiva i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, com a òrgan que facilite la comunicació entre ambdues institucions i agilitze la gestió de determinats tràmits administratius en matèria d’intervencions arquitectòniques i urbanístiques al nucli antic.

La reunió va servir per plantejar possibles actuacions a curt termini. Per exemple, Cerdà va proposar al col·legi l’organització conjunta d’una jornada tècnica per estudiar exemples d’actuació en matèria de rehabilitació de centres històrics i posada en valor de patrimoni arquitectònic i cultural. En aquesta jornada participarien arquitectes urbanistes de relleu. Inclús es valoraria la participació de la pròpia Universitat Politècnica de València.

Per últim, Mariano Bolant va destacar les possibilitats que ofereix la rehabilitació d’edificis al nucli antic en allò referent a la generació d’activitat econòmica i ocupació.