El PSPV afirma ser “la garantia per recuperar el consens social a Xàtiva”

  • Hui tindrà lloc la Festa per la Universitat, organitzada per Joves Socialistes

El PSPV es presenta com a la força política capaç de garantir el consens social necessari per a dur a terme el rellançament de la ciutat de Xàtiva. Segons el candidat a l’alcaldia, Roger Cerdà, “els socialistes som la força de consens que necessita aquesta ciutat per reconstruir els ponts entre els distints col·lectius que conformen el teixit social de Xàtiva, enderrocats per vint anys de govern popular caracteritzats per l’amiguisme i per menystindre a qui no pensava com ells”. Aquestes manifestacions es produïren en el marc del míting celebrat ahir a la plaça de l’Hort de Mora de Xàtiva.

Cerdà ha insistit en que “en el nou temps polític que començarà després del 24 de maig ha de caber tothom qui vulga treballar honestament per la seua ciutat. Els socialistes volem obrir un nou temps de participació social i, per això, estem en la millor disposició per aglutinar les diverses sensibilitats que hi ha als col·lectius ciutadans, des de les premisses de la unitat i el consens”. Durant l’acte també intervingueren Ignacio Reig, responsable de l’àrea d’Economia, i Xelo Angulo, coordinadora de l’àrea d’Estat del Benestar dels socialistes. Al míting també estigueren presents Jordi Estellés i Mariola Sanchis, com a representants de la candidatura del PSPV.

El públic assistent va poder preguntar directament als candidats socialistes. De fet, l’assumpte de la reactivació econòmica i la creació d’ocupació va suscitar diverses preguntes. Cerdà va respondre que els socialistes volen estimular la creació de llocs de treball, “la qual cosa no vol dir que els haja de crear directament l’ajuntament. El paper de l’administració pública ha de ser establir les condicions adequades per tal que les empreses creen ocupació, mitjançant mesures en política fiscal, polítiques de reindustrialització i de modernització del comerç. En qualsevol cas, els minijobs no són la resposta, ja que signifiquen pa per a hui i fam per a demà”. Per la seua banda, Ignacio Reig va explicar detalladament el programa econòmic dels socialistes i Xelo Angulo es va centrar en les polítiques públiques, situant l’educació i la sanitat com a prioritats d’aquest partit.

Hui, una delegació de l’Agrupació Socialista de Xàtiva es desplaçarà a l’acte central de campanya a València, on estan previstes les intervencions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez i del candidat a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig.

 

Festa jove per la universitat

D’altra banda, Joves Socialistes ha organitzat per a dissabte una festa jove per tal de reivindicar la implantació d’una extensió universitària a Xàtiva. L’acte, que tindrà lloc a partir de les 19 h, al carrer Caldereria, començarà amb l’actuació del cantautor Andreu Lluch. Posteriorment, el candidat a l’alcaldia, Roger Cerdà, explicarà el programa socialista en matèria de joventut. També intervindran altres components de la candidatura, com ara Jordi Estellés i Lena Baraza. A continuació, se celebrarà un sopar popular a la seu del PSPV, amb entrada lliure. La festa conclourà amb un concert del grup de rock l’Home Brut.

Cal recordar que la implantació d’una seu universitària pública en la ciutat és un dels punts del programa socialista. En aquest sentit, Roger Cerdà s’ha reunit recentment amb els rectors de la Universitat de València, Esteban Morcillo i de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, per transmetre el seu compromís de treballar per dur la universitat pública a Xàtiva.