Cerdà també té el seu Sant Antoni

Aquest xicotet municipi de la Costera també destaca per les seues arrelades festes patronals de Sant Antoni que han celebrat durant aquests dies. El seu punt més àlgid el van viure el passat dia 16, la vespra de  la celebració d’aquest Sant, amb una vesprada carregada d’actes.

ATT00175.datEn primer lloc es va iniciar de la mà del nostre company de L’Informador Rafa Ballester, fent memòria recordant als avantpassats protagonistes de la festa. Federic Ferri, el pare del Bandera del 2012 Francis Ferri, que va perdre la vida aquest any, junt a l’alcalde, José Rafael Serra, van fer una ofrena floral en la seua memòria.ATT00271.dat

Seguidament, es va dipositar una corona al monument en homenatge a tots el abanderats, festers i festeres, muntadors de la foguera de Sant Antoni Abad titular i patró  des de temps immemorials de Cerdà.

Així, es va arribar al moment del lliurament de la Bandera per part de Frederic, pujant-la pel balcó de l’ajuntament, i se li va lliurar un detall per recordar l’acte.

Era el moment ja de rebre el que seria Bandera per aquest 2013. L’encarregat de rebre aquest honor era Miquel Costa Bresó, però abans, la seua filla May Costa va exercir de mantenidATT00214.datora i li va dedicar a Miguel un emotiu discurs.

Emotius van ser també els parlaments tant de l’alcalde com del Bandera, que van convidar als seus conciutadans a gaudir d’aquests dies tan importants.

Abans de finalitzar l’acte, se li va fer entrega a Rafa Ballester de la insígnia de la localitat dATT00238.date Cerdà.

Després d’açò va arribar el moment del “Vítol i Vítol al pare Sant Antoni del Porquet!” i seguidament els presents es van dirigir a l’església per a cantar les vespres.

La vetllada va acabar amb la cremada de la foguera que un any més va reduir a cendres els desitjos dipositats en ella per part dels veïns de la població amb l’esperança que es complisquen en aquest 2013.

 

ATT00412.dat