Ciudadanos Xàtiva recuperarà la universitat a la ciutat

  • El candidat Juan Giner afirma que “cal recobrar la capitalitat de Xàtiva a través de l’educació i la cultura”

“Recuperarem la universitat pública a Xàtiva”, ha assegurat el candidat de Ciudadanos a l’alcaldia de Xàtiva, Juan Giner. En l’actualitat, existeix la UNED (Universitat a Distància) i un conveni amb la Universitat Politècnica de València, però Ciudadanos pretén que “no siguen sol cursos, sinó instaurar els graus, ja que els cursos que s’imparteixen tenen molt poca demanda”, segons Juan Giner.

El candidat de Cs Xàtiva, ha destacat que cal “recuperar la capitalitat de Xàtiva i la millor forma de fer-ho és a través de l’educació i la cultura”. “El Palau d’Alarcó quedarà disponible en molt poc temps degut al trasllat dels jutjats a Santa Clara, i aqueix espai seria un enclavament perfecte per a instaurar al principi les diferents seus universitàries”, ha explicat Giner.

Durant més d’una dècada, Xàtiva va tindre la Universitat Pública, i “la seua desaparició va ser una gran pèrdua per a la ciutat”, ha lamentat Giner al mateix temps que ha promés que “Ciudadanos retornarà aquesta riquesa, que dinamitzarà no solament l’educació i la cultura sinó també l’economia i el mercat laboral xativí”.

En aquest sentit, Juan Giner ha concretat que “l’objectiu de Ciudadanos Xàtiva és anar més enllà, i a llarg termini realitzar un Campus com també n’hi ha en capitals de comarca”. “Així recuperarem l’economia i el protagonisme de la ciutat i la seua gent”, ha afirmat.

D’altra banda, el candidat a l’alcaldia, ha advertit que “no s’ha de descurar l’oferta educativa existent en l’actualitat”. Per a Giner, “la UNED hauria d’ampliar els seus horaris, oferint serveis de matí i vesprada”.