Ciutadans aposta per un CSI a Xàtiva

  • El partit taronja proposa una reordenació i ampliació de l’assistència sanitària en la ciutat

Ciutadans s’ha mostrat totalment d’acord en la creació d’un nou Centre de Salut en la zona Est de la ciutat, encara que no així en el plantejament del trasllat del Centre de prevenció de càncer de mama al Centre d’Especialitats “Españoleto”.

Per aquest motiu, representants de C’s Xàtiva amb Juan Giner al capdavant, van mantenir una reunió amb la Regidora de Sanitat, Cristina Suñer, per a exposar-li les seues idees, que ja proposaven en el seu programa electoral. La proposta consisteix en la reconversió del Centre d’Especialitats, que actualment funciona pràcticament en un únic horari d’atenció al pacient matinal, en un CSI (Centre Sanitari Integral) amb la finalitat de que l’assistència siga contínua tot el dia durant tots els dies de l’any. Són vàries les ciutats de l’envergadura i importància de Xàtiva ja compten amb un CSI.

En 2012 ja es va realitzar l’estudi per part de la Conselleria de Sanitat per a la instal·lació d’un CSI en un solar als afores de Xàtiva, pressupostat en 4,3 milions d’euros. Des de l’Agrupació C’s Xàtiva es creu que la situació no permeten despeses d’aqueixa quantia ni per a crear-ho als afores de la ciutat, menys encara quan ja es compta amb un Centre Sanitari en el centre de Xàtiva. Per aquest motiu, el grup polític aposta per la rehabilitació del Centre d’Especialitats “Españoleto” molt deteriorat actualment, amb un pressupost menor, molt bé comunicat, i que suposaria una important revitalització econòmica de tots els negocis situats en les proximitats d’aquesta Infraestructura Sanitària, una zona tan necessitada com és el casc antic.

Un CSI integra assistència mèdica especialitzada, com a radiologia o laboratori entre altres serveis, ja existent en l’actual Centre d’Especialitats, assistència primària que derivaria del trasllat de les dues consultes mèdiques i d’infermeria del Consultori de la Seu, amb problemes d’accés als usuaris i atenció continuada amb Urgències.

Giner i el seu equip consideren que caldria realitzar un estudi previ i consensuar-ho amb experts en el tema dels diferents grups polítics, amb la finalitat de beneficiar al major nombre de ciutadans, i a tota la població en general, que és al cap i a la fi, la seua obligació com a representants dels ciutadans.