Ciutadans critica que el nomenament de Raimon coste 25.000 euros a Xàtiva

El grup polític Ciutadans ha manifestat la seua sorpresa pels comentaris suscitats a causa de la seua abstenció al passat ple municipal al qual es va votar la proposta de declaració de “Fill predilecte de Xàtiva a D. Ramón Pelegero Sanchis “Raimon”

Per al regidor de C’s Juan Giner, “a Ciutadans reconeixem expressament la carrera artística i els mèrits del Sr. Ramón Pelegero, nascut a Xàtiva, però també es just reconèixer la valia d’altres molts ciutadans nascuts a la nostra ciutat que han treballat fora d’ella i que porten amb orgull el nom de Xàtiva allà por on van: artistes, músics, pintors i tot tipus de professionals als quals no se’ls ha reconegut la seua trajectòria ni el seu valor, tal vegada perquè no tenen una ideologia política determinada”

Per tant, senyala Giner, “no ens oposem al seu reconeixement com s’ha volgut transmetre als veïns, sinó que volem que el reconeixement sigui consensuat no sols per part dels partits polítics i col·lectius afins sinó que sigui un reconeixement de tota la ciutadania. També és sorprenent que el PP votés a favor quan fa 5 anys rebutjà una moció en la qual es proposava  atorgar a “Raimon” la Medalla d’Or de Xàtiva”.

Un altre dels motius manifestats per Ciutadans per a la seua abstenció va ser el cost que tindrà dit nomenament per a l’Ajuntament, al voltant d’uns 25.000 euros per dues actuacions al Gran Teatre “Si l’equip de govern no para de dir que la caixa està buida, d’on van a eixir els diners? No seria més profitós per als veïns invertir eixa despesa en ajudar a tantes persones necessitades al municipi, o atendre les moltes deficiències que te la ciutat com reparar voreres trencades i escocells rebentats… o posar solució a les continues rebentades d’aigua potable que afecten a molts edificis, o construir col·lectors de desaigües promesos des de fa molts anys i que segons els tècnics municipals no s’han pogut fer per falta de pressupost, o inclús ampliar la plantilla de manteniment d’obres que estan al carrer atenent incidències i que no donen l’abast.

Açò és el que realment importa als nostres veïns i en el que volen que es gasten els diners dels seus impostos, en atendre les seues necessitats”, va concloure Giner.