Comença el tercer projecte experimental del Pacte Territorial basat en el foment de l’ocupació

  • L’import de la subvenció, que ascendeix a 240.000 euros, és el tercer projecte experimental que el Pacte Territorial executa dins del programa d’acords territorials

Fruit de la subvenció concedida per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinada a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local a la Comunitat Valenciana, la Mancomunitat La Costera – Canal centra el focus d’aquest projecte en les persones que es troben en cerca activa d’ocupació, així com en la territorialització dels serveis del Pacte en totes dues comarques.

Si bé l’exercici anterior es va centrar en l’emprenedoria com a eix d’actuació, durant aquest període, iniciat el passat 17 de desembre, el Consell del Pacte Territorial compost per ADEXA, CCOO, UGT, XACEX i les Mancomunitats de La Costera-Canal i La Canal de Navarrés, han decidit centrar el projecte en l’aplicació de polítiques d’ocupació que ja han obtingut bons resultats en altres àrees. No obstant això, per a la seua correcta aplicació, aquestes s’adaptaran a les necessitats i fortaleses de totes dues comarques, amb la finalitat d’experimentar amb seguretat sobre el territori la correcta adequació de les accions a realitzar.

L’itinerari del projecte es fonamentarà en tres fases, cadascuna d’elles ja calendaritzada fins al 30 de setembre, data en la qual culminarà el projecte. La primera d’elles consistirà a establir 5 àrees tècniques de proximitat en diferents municipis de totes dues comarques, distribuïdes per les diverses àrees sobre la base de criteris territorials i d’acord amb el diagnòstic territorial. Aquesta fase, que serà la precursora per al començament del projecte experimental denominat “La Costera-Canal en *Xarxa”, donarà pas a la fase 2 centrada en un coworking per l’ocupació, cimentat per conceptes i dinàmiques pròpies d’aquests espais del món de l’emprenedoria a grups de treball per a la cerca d’ocupació.

El full de ruta establert culminarà amb la fase 3, basada en la generació de xarxes de col·laboració entre la iniciativa privada i el Pacte Territorial Costanera-Canal.

Segons M. José Tortosa, presidenta de l’entitat Des de la Mancomunitat seguim amb el compromís d’ampliar i dotar de serveis més específics i especialitzats als municipis que conformen l’entitat, sobretot a aquelles poblacions més xicotetes que per compte propi no poden oferir-los”.

Tortosa afig des de l’entitat que presideix “els mitjans que ofereix la Mancomunitat han anat evolucionant al llarg dels anys, i ara, amb aquest nou projecte experimental continuem fent comarca i consolidant la mancomunitat com a eix de desenvolupament comarcal.