Comenca la iniciativa “Canals Cultural”

  • Les activitats, organitzades per una vintena d’associacions culturals de Canals i la Regidoria de Cultura, es duran a terme del 21 al 27 de maig en diferents punts d’aquesta localitat de la Costera

El cine, la literatura, la música, el ball, el teatre, la fotografia, el medi ambient, l’autoconeixement o l’artesania són alguns dels aspectes culturals i socials que estaran presents en Canals Cultural de la mà de les associacions locals que desenvolupen aquestes activitats de manera regular al poble.

Els escenaris dels tallers, xerrades, projeccions i mostres que es preparen s’estenen al llarg de tota Canals, sent aquests la Casa de Cultura “Ca Don José”, el Centre Cultural Papa Calixte III, l’avinguda Vicente Ferri, La Lloca, el Parc Jaume I, el Monestir de Santa Clara o La Torre dels Borja.

“Tenim una nova edició de Canals Cultural, on participen 18 associacions culturals del poble. Després de l’èxit de la primera edició de l’any passat estem de nou contents i satisfets perquè totes les associacions han col·laborat braç a braç amb nosaltres”, explica la regidora de Cultura, Celia Ibáñez. “La setmana vinent -continua l’edil canalina- veurem el resultat d’aquesta idea, que naix de la Regidoria i el Consell de Cultura, a través de la qual podrem gaudir d’una àmplia oferta cultural que culmina en la trobada del dissabte a l’avinguda Vicente Ferri de la localitat. Hem pensat en activitats obertes a la participació, dirigides a què la gent conega les associacions, a què es dediquen i qui forma part d’elles”.

A més a més, la regidora afegeix que “després d’estar treballant en Canals Cultural des de novembre, hem millorat certs aspectes i ja ho tenim tot preparat. Sols queda convidar a veïns i forasters a què s’animen a participar en totes les activitats que els oferim”.

 

CELIA IBÁÑEZ . REGIDORA DE CULTURA

“Busquem demostrar que Canals és una localitat culturalment viva on tothom està convidat a participar”

En què consisteix aquesta setmana d’activitats?

Canals Cultural es tracta d’una setmana organitzada per la Regidoria de Cultura, el Consell de Cultura i les mateixes associacions culturals del poble. Està destinada a donar a conéixer qui són aquestes i què és el que fan. Les activitats preparades són molt diverses i en consonància amb el tipus d’associació.

Com naix aquesta iniciativa?

L’esdeveniment va començar l’any passat a partir de la posada en comú entre la Regidoria, el Consell i les associacions. Després de l’èxit de la primera edició tornem enguany amb la segona, en la qual estem treballant pràcticament des de novembre. Tant les associacions com nosaltres estem encantats de col·laborar de nou per a informar de les activitats culturals de Canals i incloure en elles a tots els ciutadans.

Què es pretén des de la Regidoria de Cultura amb aquestes jornades culturals?

Amb Canals Cultural el que busquem és difondre l’activitat cultural de poble, promoure sinergies entre les associacions i, en definitiva, demostrar que Canals és una localitat culturalment viva on tothom està convidat a participar.

Què es trobaran els interessats durant aquests dies?

Aquells que ens visiten durant aquesta propera setmana trobaran un ambient de riquesa cultural on cadascuna de les 18 associacions informen de les seues activitats, que van des dels tallers de reciclatge, projecció de documentals o ral·lis fotogràfics fins a les romeries o els balls tradicionals.

Quina és la principal novetat?

Continuem pràcticament amb la proposta de l’any passat, feta a través de les associacions i coordinada per la Regidoria i el Consell de Cultura per tal d’ajustar horaris, espais i altres aspectes. Hem pres nota d’aquelles coses que es podien millorar respecte a la primera edició i les hem dut a terme, obtenint un Canals Cultural que, des del nostre punt de vista, resulta molt enriquidor i atractiu.

D’entre totes les activitats, quina és la que més destacaria?

Sens dubte destacaria la trobada de dissabte. Es tracta d’una actuació important, ja que totes les associacions es troben en un espai comú, que és l’avinguda Vicente Ferri, on es podran conéixer entre elles i donar-se a conéixer a tots els veïns i veïnes que s’apropen eixe dia.

Són unes jornades pensades per a tot tipus de públic o per a un perfil més concret?

Són activitats dirigides al públic en general, és per això que ens hem assegurat que foren molt variades i engloben interessos diferents.

Com a informació de servei, durant quins dies tenen lloc? Són les activitats gratuïtes? Cal apuntar-se prèviament?

Canals Cultural se celebra del 21 al 27 de maig. Des del mateix dilluns 21 ja tenim actuacions i finalitzen eixe diumenge 27. Totes les activitats són de participació lliure i gratuïta, excepte el ral·li fotogràfic del dia 26, que sí que cal inscriure’s prèviament a la web d’AFCA o a l’estand perquè l’associació prepare el material, tot sense cap tipus de cost.

Per què convidaria als nostres lectors a gaudir i participar d’aquestes jornades culturals?

Perquè Canals Cultural ofereix un ampli ventall d’activitats interessants per a tots els gustos que les associacions culturals del poble han preparat amb molta il·lusió. Durant aquesta setmana demostrem que Canals és un poble viu i cultural, i a través d’aquest atractiu programa ens agradaria que tots els que ens lligen s’animaren a participar i a conéixer què fan les associacions del poble per a fer més gran entre tots el nostre entramat cultural.