Comencen els preparatius de la campanya NO és NO

  • Aquesta iniciativa, seguint el model de l’any passat, tractarà d’eradicar la discriminació per qüestió de gènere i potenciar les relacions lliures, respectuoses, igualitàries i no sexistes

L’Ajuntament de Xàtiva continua enguany en el marc de la Fira amb la campanya NO és NO, que té com a eslògan “Xàtiva, lliure d’agressions sexistes”. Amb aquesta iniciativa es tracta d’eradicar la discriminació per qüestió de gènere present a tots el àmbits i més potenciat al nivell festiu, on aquesta desigualtat és una gran problemàtica que impedeix gaudir lliurement de la festa a moltes dones que poden ser víctimes des de comentaris ofensius fins a formes no consentides de contacte físic.

Per això, des del Ajuntament de Xàtiva es vol potenciar les relacions lliures, respectuoses, igualitàries i no sexistes, tractant així de aconseguir una ciutat igualitària, amb la garantia d’un espai de seguretat i confiança on, en cas de produir-se qualsevol tipus d’agressió sexista, les persones afectades tinguen el suficient suport i confiança per actuar en el menor temps possible.

La campanya, per aquestes raons, té com a objectiu la sensibilització i la intervenció (amb unes pautes d’actuació) en aquests espais festius on les condicions poden afavorir entorns interrelacionats que donen peu a micromasclismes, assetjaments o agressions sexistes, i des de la nostra ciutat s’ha de defensar el caràcter inclusiu i respectuós de la mateixa, amb una implicació col·lectiva fonamental per tal d’eliminar-ho.

Com es tracta d’una campanya on el suport de tots i totes és dels elements centrals més importants, qualsevol persona que vulga participar com a voluntari en la campanya No és No de la Fira d’Agost 2019, podrà assistir a la reunió en la Casa de les Dones a les 19 hores on començaran els preparatius de la campanya.

Per altra banda, dimecres tenia lloc la gravació del vídeo promocional de la campanya lliure d’agressions sexistes. L’acte tenia lloc a la plaça on es troba la Botica Central.