Comencen les obres de la nova rotonda del cementeri de Xàtiva

  • Es vol llevar trànsit a la saturada rotonda del McDonalds

El passat dijous 2 de novembre van donar inici les obres de la nova rotonda del cementeri que connectarà als vehicles provinents de l’A7 amb la zona comercial del polígon La Vila amb major facilitat. A més, es vol millorar el trànsit en la rotonda del McDonalds, la principal entrada a la ciutat, molt saturada de vehicles. Concretament, en un informe realitzat per l’Ajuntament, en 24 hores passen per aquest espai més de 22.700 vehicles. Amb la nova rotonda, segons els estudis, es reduirà un 24,7% el trànsit de vehicles.

La inversió total prevista és de 279.000 euros, una quantia que ha estat assumida en part per la Conselleria d’Obres i Mobilitat i en part per l’Ajuntament de Xàtiva. Per a Miquel Lorente, regidor de Mobilitat, “des de l’Ajuntament ens hem encarregat de fer el projecte, també ens encarregarem de les obres d’urbanització del que són els voltants de la pròpia rotonda, la llum i desprès el tema de jardineria. Tot el que és el tema d’asfaltat, drenatges, forja… forma part de el que assumeix la pròpia Conselleria”.

Les obres van començar el dia 2 de novembre, una vegada finalitzada la festivitat de Tots Sants, per tal de no interferir en l’aparcament del cementeri. Les obres estan previstes que finalitzen en qüestió de dos mesos, per tant la idea es que estiga per la rotonda estiga en funcionament a final d’any o be per als primers compassos  de 2018.

D’altra banda, i fruit de la negociació amb la Conselleria, s’està repavimentant el ferm des de l’A7 en la seua connexió amb la Llosa de Ranes fins a la redona del Mcdonalds. La connexió amb Sorió s’ha repavimentat durant aquesta setmana i ahir s’iniciaven els treballs el tram que va des de l’Hospital Lluís Alacanyis fins a la rotonda de la Peugeot.