Compromís celebra l’organització d’iniciatives ciutadanes en la Fira de Xàtiva

Tant des del grup municipal, com des del propi col•lectiu local de Compromís, saludem les iniciatives ciutadanes en l’organització d’esdeveniments en la setmana de fira.

Des de d’aquesta formació sempre hem reivindicat en el model de fira de Xàtiva espais per a la participació ciutadana. En aquest sentit, felicitem aquesta iniciativa popular que de manera altruista esta treballant per organitzar esdeveniments alternatius a la programació oficial que enriqueixen els continguts i donen cobertura a demandes socials que no venen adequadament contemplades en la programació oficial.

Per altra banda, cal remarcar l’especial rellevància de les programacions presentades ja que atenen aspectes que han estat menystinguts durant tot el període de govern del Partido Popular com son actuacions culturals que utilitzen la nostra llengua.

Des de Compromís destaquem, l’esforç, la sensibilitat en la programació d’actes fonamentats en les tradicions culturals valencianes i la participació d’artistes locals, i la innovació que suposa la incorporació de preus populars assequibles a tot els públics com a element essencial per que el públic valore l’esforç personal i el cost econòmic de les programacions culturals.

En aquesta línia, els responsables municipals de la formació nacionalista, Cristina Sunyer i Joanjo García, així com altres membres del col•lectiu local, han manifestat que assistiran als actes i actuacions que els siga possible per mostrar públicament el seu recolzament a la iniciativa i als organitzadors, I han reiterat que en futures legislatures promouran iniciatives per que des de l’Ajuntament es done cobertura i facilitats per que prosperen aquestes iniciatives que li donen un valor afegit a la nostra fira.