Compromís per l’Alcúdia demana la creació d’un banc de llibres solidari

El grup Municipal Compromís per l’Alcúdia de Crespins ha denunciat l’incompliment per part del seu alcalde, Javier Sicluna, i del seu equip de govern de l’acord adoptat en el Ple Ordinari del passat 2 d’agost de l’any 2012 a proposta del Grup Municipal Compromís i aprovat per unanimitat pel ple municipal; aquest acord suposava la creació d’un banc de llibres solidari per a tots els usuaris i les usuàries que ho necessitaren per motius econòmics i socials.

La situació econòmica provoca que el principi de curs escolar supose un excés en les despeses domèstiques per a moltes famílies, que amb els ingressos que tenen no poden fer front a la compra dels llibres de text per als seus fills i filles.

En aquell ple municipal es va comentar que era massa precipitat el portar-lo a terme per al curs 2012-2013. I en declaracions de la regidora d’educació en la comissió de Educació, festes i afers socials de 19 setembre de 2012 es va comentar que estaven avançades les converses amb les AMPAs dels diversos centre educatius i que el tècnic de la Generalitat s’havia compromés a aclarir la normativa reguladora.

Passat un any, no es té cap coneixement que s’haja portat a terme la creació d’aquest banc per al curs 2013-2014. I açò s’empitjora més encara amb la supressió dels abonaments de llibres per part de la Generalitat. En un context,  on la situació actual per a les nostres famílies és més greu. És per això que el grup Municipal Compromís lamenta profundament que aquestes mesures no es porten a terme després de tot un any on s’ha tingut temps suficient per a aplicar-se i no s’hagen realitzat per a solucionar els greus problemes econòmics que pateixen els veïns i les veïnes del poble.