Compromís per Xàtiva presenta les bases per al referèndum de la Fira

Des de Compromís per Xàtiva entenen que no podem retardar més la consulta popular sobre la Fira d’Agost. Al ple del passat juliol es va aprovar: “Establir els mecanismes i els passos necessaris per dissenyar una consulta popular sobre la Fira d’Agost” i considerem que aquesta qüestió ha d’entrar al calendari d’accions municipals com més prompte millor per poder tindre un model definit i de consens abans se comence a dissenyar la fira d’enguany.

Per aquest motiu, i amb la voluntat de sumar esforços amb la pròpia regidoria de Participació, el grup municipal ha presentat una proposta davant la Comissió Sociocultural per a que es puga celebrar el referèndum en els pròxims mesos. Cristina Suñer, portaveu de Compromís, ha assenyalat que “es tracta de reglamentar la voluntat de la majoria de la corporació municipal. Nosaltres vam proposar que es preguntara a la ciutadania, els nostres socis de govern es van adherir a la moció i 16 dels 21 regidors vam votar a favor. Ara toca establir les regles per poder fer-ho i per poder dissenyar entre totes i tots un model de fira”.

En este sentit, hem presentat un esborrany de bases on es recull el funcionament de la consulta. Com vam acordar al ple de juliol,  a la consulta es deuria preguntar als veïns i veïnes de Xàtiva sobre l’abolició o no dels festejos taurins i sobre l’abolició o no de la figura de la Reina de la Fira. Hem proposat que es puga fer de manera telemàtica i presencial durant dos mesos i que tinguen dret a vot tots els empadronats a Xàtiva majors de 16 anys.

Des de Compromís afirmen que aquest tipus de consultes comporten cert esforç logístic i administratiu però confiem que, amb voluntat, aquest referèndum es puga celebrar amb el temps suficient per constituir el punt de partida d’una nova Fira.

Per últim, defensen estes iniciatives perquè consideren que són un dels pilars fonamentals tant del Pacte de Sant Domènec com del nostre propi programa  electoral.