Compromís Xàtiva vol fer uns serveis socials que “vagen per davant de les necessitats”

  • Suñer afirma que “nosaltres farem una política social que busque la justícia social i no es limite a la caritat”

El programa electoral de Compromís Xàtiva inclou una especial atenció a la política social, que, a hores d’ara, i segons la candidata a l’alcaldia, Cristina Suñer, “són clarament insuficients i no arriben a les grans necessitats que hui en dia tenen moltes xativines i xativins. Des de la regidoria de Benestar Social ha faltat implicació, personal i pressupost per solucionar les necessitats de la ciutadania”.

Compromís proposa treballar per a dotar a Xàtiva d’uns serveis socials a la mesura de les dimensions de la ciutat, amb el personal i pressupost necessari, que tinguen capacitat de treballar a peu de carrer i que vagen per davant de les necessitats: “els serveis socials municipals i la regidoria de benestar social han d’anar a buscar les necessitats allí on estan, no quedar-se al despatx esperant que els arriben els problemes”. Suñer ha recordat que “a hores d’ara només hi ha una treballadora social i mitja, i són necessaris quatre”. L’objectiu per a Compromís és evitar l’exclusió i la marginació i aconseguir per tant una ciutat més justa i solidària, i això només es pot aconseguir estant a peu de carrer.

També ha afegit que “els serveis socials municipals no haurien de consentir que associacions de voluntaris com les que hi ha a la ciutat realitzen tasques que corresponen a l’Ajuntament”, el que suposa una deixadesa de funcions, segons la candidata. “Xàtiva actualment no disposa d’un sistema municipal de serveis socials. El PP ha defugit les seues obligacions en matèria social i ha abandonant moltes persones a la seua sort i a la caritat de associacions i particulars”.

Suñer també ha afirmat que la millor protecció social és la creació de llocs de treball, per això totes les iniciatives de la coalició comporten la creació d’ocupació.