Concert per la pau en l’Església de Sant Onofre

La Jove Orquestra de la Primitiva Setabense de Xàtiva, baix la direcció de José Martínez Colomina, oferirà aquest dissabte 9 de febrer un “Concert per la Pau” en l’Església Sant Onofre de Xàtiva.

Colomina, en paraules per al nostre setmanari, ha ressaltat el valor d’aquests “actes benèfics en els temps actuals” i ha afirmat que “és molt important implicar als nostres joves de la banda, d’entre 13 i 18 anys, en aquestes iniciatives que serveixen per a ajudar a la gent que no té les nostres facilitats”.

Així mateix, el director de la Primitiva ha convidat a tots els nostres lectors “a assistir a un concert que serà molt amé, amb un programa molt diferent al que solem oferir”.

El concert està patrocinat per l’Ajuntament de la ciutat, mitjançant el conveni subscrit amb la Regidoria de Cultura amb les entitats musicals xativines i tindrà lloc a les 20 hores en l’església de Sant Onofre (col·legi la Inmaculada) de Xàtiva, amb entrada gratuïta per a tots els assistents.

 

El programa previst és el següent:

  • El cant dels ocells

El cant dels ocells és una cançó tradicional catalana de Nadal. La cançó explica la joia de la naturalesa el dia del naixement del xiquet Jesús en l’estable de Belén.

  • Air

Les Suites per a orquestra BWV 1066-1069, són un conjunt de quatre composicions de Johann Sebastian Bach, compostes probablement entre 1725 i 1739 en Leipzig .

  • Koraal uit cantata 147

La cantata n. 147 de Bach, Herz und Mund und Tat und Leben , és una cantata de Johann Sebastian Bach composta per a la festa de la Visitació de la Mare de Déu, que en la litúrgia luterana se celebra el 2 de juliol, data en la qual va ser estrenada el 1723 en Leipzig .

  • Palladio

Karl William Pamp Jenkins, músic i compositor britànic, és el creador de moltes cançons i músiques per a espots publicitaris. El seu nom va saltar a la fama gràcies a un tema clàssic que va compondre especialment per a un ja mític anunci publicitari de la poderosa empresa sud-africana De Beers. La peça va quedar unida a aquesta firma fins que Jenkins la va recuperar per a incorporar-la com 1er moviment de la seua obra titulada “Palladio” al 1996.

  • Eine Kleine Nachtmusic

La Serenata n. 13 per a cordes en sol major, més coneguda com Eine Kleine Nachtmusik (xicoteta serenata nocturna), és una de les composicions més populars de Wolfgang Amadeus Mozart.

  • Schindler’s list

Amb La llista de Schindler, John Williams va aconseguiel seu, fins ara, últim Óscar. John Williams té una àmplia varietat de composicions que abasten bandes sonores, concerts, temes per a televisió i obres festives, entre d’altres.

  • La vida és bella

Nicola Piovani també va guanyar un Oscar l’any 1998 per La vida és bella. La música escollida contribueix molt a aquest univers de conte: cada personatge posseeix de fet la seua pròpia melodia que sona a cadascuna de les seues aparicions en la pel·lícula.